Αρχική | Πολιτική | Δημόσια Διοίκηση | Κυβέρνηση κατά του Αρχαιολογικού Συμβουλίου - Αναβλήθηκε για τρίτη φορά η απόφαση για το Ελληνικό

Κυβέρνηση κατά του Αρχαιολογικού Συμβουλίου - Αναβλήθηκε για τρίτη φορά η απόφαση για το Ελληνικό

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κυβέρνηση κατά του Αρχαιολογικού Συμβουλίου - Αναβλήθηκε για τρίτη φορά η απόφαση για το Ελληνικό

Αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) με θέμα την έγκριση του Master Plan και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ελληνικού.

Κατά πρώτο λόγο αντικείμενο της νέας συνεδρίασης θα είναι αν θα πρέπει να ανακηρυχθεί ή όχι η έκταση αρχαιολογική και σε δεύτερο χρόνο το ΚΑΣ θα κληθεί να εγκρίνει Master Plan και ΣΜΠΕ.

Η νέα αυτή καθυστέρηση φέρνει πίσω το χρονοδιάγραμμα ώστε να εκκινήσουν οι εργασίες στη μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα ύψους 8 δις. ευρώ, ενώ και οι προσδοκίες του ΤΑΙΠΕΔ για την είσπραξη προκαταβολής 300 εκατ ευρώ εντός του 2017 επι συνολικού τιμήματος 915 εκατ. είναι δύσκολο να επαληθευτούν.

Το βράδυ, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου με αφορμή την συζήτηση γύρω από το Ελληνικό σημείωναν ότι «Η ελληνική κυβέρνηση δίνει τον απαραίτητο χρόνο και χώρο στους θεσμούς και τη δημόσια διοίκηση να λειτουργήσουν με βάση το νόμο σε όλες τις περιπτώσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα αποδεχθεί σκόπιμες κωλυσιεργίες που θα έθεταν σε αμφισβήτηση τη δεδηλωμένη βούλησή της και την αποφασιστικότητά της για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό».


Πηγή: tovima.gr

22

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text