Αρχική | Οικονομία | Κόσμος | Σε επίπεδο - ρεκόρ ο πλούτος των εκατομμυριούχων του πλανήτη

Σε επίπεδο - ρεκόρ ο πλούτος των εκατομμυριούχων του πλανήτη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σε επίπεδο - ρεκόρ ο πλούτος των εκατομμυριούχων του πλανήτη

Κατά 8% αυξήθηκε το 2016 ο αριθμός των εκατομμυριούχων στον κόσμο, καταγράφοντας νέο ρεκόρ στα 16,5 εκατ. άτομα, με το συνολικό τους πλούτο να αγγίζει τα 63,5 τρισ. δολάρια, όπως προκύπτει από έκθεση της εταιρείας παροχής συμβουλών και υπηρεσιών, Capgemini, σύμφωνα με το Reuters. 

Ο πλούτος των υψηλής αξίας ατόμων - όσων έχουν περιουσία που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο δολάρια, χωρίς να υπολογίζονται σπίτια και συλλεκτικά αντικείμενα - ενισχύθηκε κατά 8,2% το 2016, ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι θα έχει ξεπεράσει τα 100 τρισ. δολάρια μέχρι το 2025.

Μόνο το 2016, περίπου 1,15 εκατ. άνθρωποι έγιναν εκατομμυριούχοι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία, η Ιαπωνία και η Κίνα είναι οι χώρες με τους περισσότερους εκατομμυριούχους αφού από αυτές τις χώρες προέρχονται τα 2/3 του συνόλου της λίστας.

Στις ΗΠΑ, οι εκατομμυριούχοι έφτασαν τα 4,8 εκατ. από 4,4 εκατ., ενώ ο αριθμός των εκατομμυριούχων στην Κίνα αυξήθηκε στο 1,13 εκατ. από το 1 εκατ.

Η Ασία και η ευρύτερη περιοχή του Ειρηνικού συνέβαλλαν εξίσου στην αύξηση του πλούτου, τη στιγμή που η Ρωσία, η Βραζιλία και ο Καναδάς σημείωσαν άνοδο έναντι της περυσινής πτώσης. Ειδικότερα στη Ρωσία, λόγω της ανάκαμψης του χρηματιστηρίου της, σημειώθηκε αύξηση τόσο στους εκατομμυριούχους όσο και στο μέγεθος του πλούτου τους κατά περίπου 20%.

Ωστόσο, η γεωπολιτική κρίση ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βόρεια Κορέα καθώς και οι επιπτώσεις της εξόδου της Fed από τα μέτρα οικονομικής στήριξης φαίνεται πως δημιουργούν ανησυχία στους επενδυτές για τον αντίκτυπο στις διεθνείς οικονομίες και στις αγορές.


Πηγή: liberal.gr

22

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text