Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Το ΧΑ δείχνει σήμερα, Πέμπτη, 12/10/2017, βραχυχρόνια ανοδική δυναμική

Το ΧΑ δείχνει σήμερα, Πέμπτη, 12/10/2017, βραχυχρόνια ανοδική δυναμική

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Οι πρώτες ελπίδες για ανάκαμψη εμφανίζονται σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών καθώς ο ΓΔ με μέτρια άνοδο +0,60% (στις 753 μονάδες στις 4.05 μμ) και μικρούς τζίρους (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) επανέρχεται πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των 750 μονάδων και επιπλέον πολιορκεί για ανοδική διάσπαση την έγκυρη αντίσταση ΥΚ15 ημερών των 755,60 μονάδων που ορίζεται από δυο σχεδόν ισοϋψείς κορυφές, τις Α και Β (κοίτα σχήμα).

 

Εάν ο ΓΔ καταφέρει σήμερα και κλείσει πάνω από τις 755 μονάδες, τότε θα έχουμε μια νίκη ανακούφισης η οποία όμως θα είναι ανεπαρκής για να αναστρέψει την προηγηθείσα μεγάλη τρίμηνη διόρθωση βάθους -15%.

Εμείς, το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο, για να προχωρήσουμε σε αγορές, σαν μεσοπρόθεσμοι επενδυτές που είμαστε, απαιτούμε περισσότερα δείγματα δύναμης από τον ΓΔ και συγκεκριμένα, την ανοδική διάσπαση της κορυφής C των 765 μονάδων και την ανοδική διάσπαση ή επιθετική προσέγγιση του κυλιόμενου Υψηλού Κλεισίματος 20 ημερών που αύριο θα κυλίσει στις 776 μονάδες και την Δευτέρα θα κυλίσει στις 765.

Παραμένουμε λοιπόν σε αγοραστική αναμονή.


Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 23% με μετοχές και 77% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα αγορές διότι ο σηματοδότης μας για αγορές, το ΥΚ20 του ΓΔ, βρίσκεται ακόμα πολύ ψηλά, στις 791 μονάδες.

Μετοχές

Ανοδικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των μετοχών να κινούνται θετικά και το 1/3 αρνητικά ενώ 5 μετοχές, οι ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΙΑΣΩ, ΥΓΕΙΑ και ΠΕΙΡ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +6% ενώ καμία μετοχή δεν χάνει περισσότερο του -1,20%.


Οι μετοχές της ημέρας : Σήμερα μας εντυπωσιάζουν οι προ ολίγον μηνών παραπεταμένες (ελάχιστης εμπορευσιμότητας) μετοχές ιατρικών υπηρεσιών,  οι ΙΑΣΩ και ΥΓΕΙΑ, με ανόδους λίγο πάνω από +3% αλλά με πολύ μεγάλους γι αυτές όγκους, σχεδόν 250 χιλ τεμάχια το ΙΑΣΩ και 400 χιλ τεμάχια η ΥΓΕΙΑ. Σαν αιτία της ανόδου φέρεται η πρόθεση μεγάλου ξένου κεφαλαίου, αυτού που έχει αγοράσει το Μετροπόλιταν, να αγοράσει και το ΙΑΣΩ. Όμως, δεν διακρίνουμε κάποιο μεσοπρόθεσμο σήμα αγορών για αυτές τις μετοχές παρά μόνον κερδοσκοπικό βραχυχρόνιο σήμα με την έννοια ότι το σημερινό μεγάλο άσπρο ημερήσιο candlestick μπορεί να μετακυλισθεί και στην αυριανή συνεδρίαση.

Το κύριο συμβάν της σημερινής συνεδρίασης είναι η μεγάλη ημερήσια άνοδος των τραπεζών (ΔΤΡ +2,50%) η οποία όμως είναι ανίκανη να αλλάξει την ισχυρή καθοδική τάση (-35% κατά το προηγηθέν τρίμηνο). Όπως είπαμε, για να επανέλθουν οι τράπεζες σε ανοδική τάση θα πρέπει ο ΔΤΡ να ανακτήσει τις 1000 μονάδες (τρέχουσα τιμή 792 μονάδες).

Ένα ακόμη συμβάν της σημερινής συνεδρίασης είναι οι ισχυρές ανοδικές αντιδράσεις των υπερπωλημένων ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ. Ούτε αυτές οι μετοχές μας ενδιαφέρουν αγοραστικά διότι βρίσκονται σε ισχυρή καθοδική τάση και όπως έχετε καταλάβει το ΤΧ αγοράζει δύναμη, τις μετοχές που διασπούν ανοδικά αντιστάσεις και όχι αδυναμία, τις μετοχές που έχουν τουμπάρει σε χαμηλά έτους.

Δεν έχουμε κάποια άλλη ενδιαφέρουσα παρατήρηση για την σημερινή συνεδρίαση.

 

Σήμερα δεν θα μεταδοθεί μετασυνεδριακό σχόλιο και αύριο, Παρασκευή, δεν θα μεταδοθεί ενδοσυνεδριακό σχόλιο. Θα επανέλθουμε αύριο το απόγευμα. Μέχρι τότε, η προσοχή μας θα εστιάζεται στην διπλή τοπική κορυφή του ΓΔ των 755 μονάδων.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text