Αρχική | Πολιτική | Δημόσια Διοίκηση | «Αυλαία» για την αξιολόγηση στο Δημόσιο

«Αυλαία» για την αξιολόγηση στο Δημόσιο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
«Αυλαία» για την αξιολόγηση στο Δημόσιο

Από την Εύα Καραμανώλη.

Με μεγάλη συμμετοχή στα υπουργεία, αλλά και με σημαντικό ποσοστό αποχής στους δήμους, ολοκληρώθηκε και επισήμως προχθές η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ τη «σκυτάλη» παίρνει πλέον η κινητικότητα, η οποία εισέρχεται προσεχώς στην «ουσιαστική» της φάση. Και τα δύο θέματα αναμένεται να αποτελέσουν βασικά ζητήματα των διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, με τους εκπροσώπους των δανειστών να μην κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους ως προς την εξέλιξη της αξιολόγησης.

Τη Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία οι αξιολογητές θα έπρεπε να αποστείλουν τις εκθέσεις αξιολόγησης, η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, πετώντας συμβολικά φύλλα αξιολόγησης έξω από την είσοδο του υπουργείου. Δεν έλειψαν μάλιστα και οι καταγγελίες, με χαρακτηριστικότερη αυτή του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ), οι οποίοι υποστηρίζουν ότι «αρκετοί προϊστάμενοι βαθμολόγησαν χαμηλά τους υπαλλήλους των οργανικών τους μονάδων, γιατί θέλησαν, εκτός των άλλων, να περιφρουρήσουν και με αυτόν τον τρόπο τις θέσεις ευθύνης που κατείχαν». Σημειωτέον ότι, βάσει της τροπολογίας της κυβέρνησης, η αξιολόγηση είναι έγκυρη ακόμη και χωρίς τη συμμετοχή του υπαλλήλου, αρκεί ένας εκ των δύο αξιολογητών (προϊστάμενος) να έχει συμπληρώσει τη σχετική έκθεση. Σύμφωνα με την ίδια τροπολογία, όσοι προϊστάμενοι δεν συμμετέχουν στη διαδικασία αποκλείονται από τη συμμετοχή στις κρίσεις.

«Τα πρώτα στοιχεία που έχουμε από τη διαδικασία της αξιολόγησης είναι πολύ ενθαρρυντικά, δείχνοντας μεγάλη συμμετοχή. Τα δε μηνύματα που παίρνουμε από διάφορες πλευρές δείχνουν ότι ο κόσμος του Δημοσίου στο σύνολό του αναγνωρίζει το αναγκαίο της μεταρρύθμισης, παρά την αρχική δυσπιστία και επιφυλακτικότητα και παρά τις “ομόφωνες” αποφάσεις συνδικαλιστικών οργάνων», είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγα Γεροβασίλη σε πρόσφατη συνέντευξή της (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

Σε κρίσιμη φάση εισέρχεται και η διαδικασία της κινητικότητας, η οποία επί του παρόντος εξελίσσεται ομαλά. Μέχρι στιγμής, έχουν υποβληθεί περίπου 1.000 αιτήματα, κυρίως από υπουργεία, για πλήρωση κενών θέσεων μέσω της κινητικότητας, ενώ προσεχώς αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα με τις προσφερόμενες θέσεις για αποσπάσεις και μετατάξεις, οι οποίες θα είναι «ορατές» από τους δημοσίους υπαλλήλους προκειμένου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον μέσω αιτήσεων. Την επόμενη εβδομάδα μάλιστα αναμένεται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας για να ξεκινήσει η διαδικασία έγκρισης των αιτημάτων των υπηρεσιών για την κάλυψη των κενών θέσεων.


Πηγή : kathimerini.gr

23

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text