Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | Goldman Sachs: Κίνδυνοι για τις τράπεζες από κόκκινα δάνεια και τεστ αντοχής

Goldman Sachs: Κίνδυνοι για τις τράπεζες από κόκκινα δάνεια και τεστ αντοχής

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Goldman Sachs: Κίνδυνοι για τις τράπεζες από κόκκινα δάνεια και τεστ αντοχής

Από το Θανάση Κουκάκη.

Τη θέση πως το ασαφές μονοπάτι για την επίλυση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων των ελληνικών τραπεζών (NPEs), σε συνδυασμό με την επιτάχυνση των τεστ αντοχής, αυξάνουν τους κίνδυνους κρατικής διάσωσης και απίσχνανσης (dilution) των υφιστάμενων μετόχων των ελληνικών τραπεζών εκφράζει η Goldman Sachs σε έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο επενδυτικός οίκος με την έκθεση έδωσε χαμηλότερες τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες επικαλούμενος τα αυξανόμενα ρίσκα απίσχνανσης λόγω των επικείμενων τεστ αντοχής.

Κατά την επενδυτική τράπεζα η επιτάχυνση των stress tests αυξάνει τις πιέσεις προς τις τράπεζες να δείξουν την ικανότητά τους να χειριστούν τα «κόκκινα» δάνεια. Αν και το εγκεκριμένο από τον SSM πλαίσιο προβλέπει μείωση του αποθέματος των μη εξυπηρετούμενων εκθέσεων κατά περίπου 40 δισ. ευρώ μέχρι το 2019, ωστόσο κατά την επενδυτική τράπεζα τα σχέδια αυτά δεν έχουν ακόμα δοκιμαστεί.

Η Goldman Sachs σημειώνει πως οι ανακεφαλαιοποιήσεις θα δημιουργούσαν «μαξιλάρια» για τους κινδύνους στην ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού, όμως είναι απίθανο να επιλύσουν προβλήματα στο πλαίσιο και την υποδομή της διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων. Θεωρεί δε πως οι προοπτικές μιας ακόμα ανακεφαλαιοποίησης, σε συνδυασμό με το ασαφές μονοπάτι προς την επίλυση των NPEs, αυξάνουν τους κίνδυνους κρατικής διάσωσης.

Η Goldman Sachs μείωσε την τιμή-στόχο για την Alpha Bank στα 2,60 από 2,80 ευρώ, έδωσε νέα τιμή 0,32 ευρώ, από 0,36 ευρώ για την Εθνική, νέα τιμή για τη Eurobank στο 0,95 από 1 ευρώ και μείωσε την τιμή στόχο της Τράπεζας Πειραιώς στα 3,75 ευρώ, από 5,40 ευρώ.


Πηγή : cnn.gr

23

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text