Αρχική | Αναλυτές | Δημήτρης Δημόπουλος | Ο ΓΔ παγιώνει τα αξιόλογα κέρδη των τελευταίων 10 ημερών

Ο ΓΔ παγιώνει τα αξιόλογα κέρδη των τελευταίων 10 ημερών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητικά κινείται σήμερα (Πέμπτη, 2/11/2017) η αγορά με τον ΓΔ να χάνει οριακά -0,15% (στις 765 μονάδες στις 3.40 μμ) με μικρούς τζίρους (35 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με τους ξένους δείκτες σε επίμονη ανοδική τάση.

Η σημερινή συνεδρίαση είναι καθαρά αναμονής-ανάπαυλας καθώς η μεταβολή του ΓΔ είναι σχεδόν μηδενική, οι τζίροι πολύ χαμηλοί και καμία μετοχή δεν «παίζεται» με την έννοια να σημειώνει διακύμανση πλέον του ±3% και καμία δεν διακινεί μεγάλους όγκους (εκτός της ΜΙΓ).

Η σημερινή άπνοια θα πρέπει να θεωρηθεί θετική διότι δεν εμφανίζονται πωλητές παρά τα μεγάλα κέρδη +4,50% στον ΓΔ και +8% στον ΔΤΡ των τελευταίων 10 ημερών και ταυτόχρονα  ο ΓΔ σταθεροποιείται πάνω από τις 750 μονάδες.

Θα ανησυχήσουμε εάν ο ΓΔ χάσει τις 750 μονάδες ενώ θα προχωρήσουμε σε πωλήσεις εάν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά τον διπλό πυθμένα των 734 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά τα 2/3 με μετοχές και 1/3 με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Δεν παρουσιάζει ενδιαφέρον η σημερινή συνεδρίαση από άποψης μετοχών. Οι πτωτικές μετοχές είναι αυτή τη στιγμή λίγο περισσότερες των ανοδικών ενώ καμία δεν σημειώνει άνοδο άνω του +3% ή πτώση κάτω του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : όπως καταλάβατε καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο.

Τα μόνα στοιχεία της σημερινής συνεδρίασης που αξίζουν αναφοράς είναι πρώτον, η μοναδική μετοχή που διακινεί μεγάλους όγκους και είναι η ΜΙΓ, 6 εκατ τεμάχια αλλά χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή στην τιμή της ώστε να χαρακτηρίσουμε τους όγκους σαν «συσσώρευση» ή «διανομή» και, δεύτερον, οι μετοχές που σημειώνουν σήμερα νέα υψηλά ή νέα χαμηλά έτους και είναι οι, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΤΕΝΕΡΓ και ΜΟΗ, σε νέα υψηλά έτους και καμία σε νέα χαμηλά.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ όπου θα εκτιμήσουμε την συνεδρίαση σαν θετική – σταθεροποιητική αν ο ΓΔ κλείσει καλύτερα του -1% και πιθανότατα θα το καταφέρει και με το παραπάνω.


 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain TextΧρήσιμα σχετικά links