Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Τετάρτη, 8/11/2017) να ανακτήσει τις 750 μονάδες παραμένοντας σε πλευρική μεσοπρόθεσμη τάση

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Τετάρτη, 8/11/2017) να ανακτήσει τις 750 μονάδες παραμένοντας σε πλευρική μεσοπρόθεσμη τάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ανθίσταται η αγορά στις ισχυρές πωλητικές τραπεζικές πιέσεις. Ο ΓΔ άνοιξε το πρωί on par (στο χθεσινό κλείσιμο), γρήγορα κάμφθηκε στις 642 μονάδες (-0,84%) πλησιάζοντας την σημαντική στήριξη R-S (κοίτα γράφημα) των 734 μονάδων – χαμηλό κλείσιμο 30 ημερών , όμως, ακολούθησε ενδοημερήσια ανοδική αντίδραση που τον έχει φέρει αυτή τη στιγμή (3.55 μμ) στις 750 μονάδες, ακριβώς επί του μέσου άξονα του 30ήμερου οριζόντιου καναλιού των 734-767 μονάδων.

 

Ο ΓΔ αυτή τη στιγμή έχει απόλυτα ουδέτερη εικόνα εξισορροπώντας τις πτωτικές πιέσεις των τραπεζικών μετοχών με τις ανοδικές ωθήσεις των μη-τραπεζικών μετοχών.

Σε λίγες μέρες θα φανεί ποιος θα κερδίσει σε αυτήν την διελκυστίνδα, οι τραπεζικές μετοχές σπρώχνοντας τον ΓΔ κάτω από την στήριξη – ΧΚ30 των 734 μονάδων ή οι μη-τραπεζικές μετοχές ωθώντας τον ΓΔ πάνω από την αντίσταση – ΥΚ30 των 767 μονάδων ;

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις αφού ο ΓΔ δεν δείχνει καμία διάθεση να διασπάσει ανοδικά το ΥΚ30 των 767 μονάδων ώστε να σηματοδοτηθούν συστημικές αγορές αλλά ούτε και να διασπάσει καθοδικά το ΧΚ30 των 734 μονάδων ώστε να σηματοδοτηθούν συστημικές πωλήσεις.

Μετοχές

Αυτή τη στιγμή ο λόγος ανοδικών προς καθοδικές μετοχές ισούται με 1 ενώ δυο μετοχές, οι ΑΤΤ και ΜΠΕΛΑ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους λίγο πάνω από +3% σε    σύγκριση με μια μετοχή, τον ΝΗΡ, που σημειώνει μεγάλη πτώση λίγο χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει αυτό το τίτλο σήμερα, ούτε και οι αναφερθείσες ΑΤΤ και ΜΠΕΛΑ διότι αυτές απλά αντιδρούν ανοδικά από τα χαμηλά επίπεδα που βρέθηκαν κατά τις τελευταίες μέρες.

Οι χαμένοι της ημέρας είναι οι δυο μετοχές που σημειώνουν χαμηλά εξαμήνου και είναι ο ΝΗΡ και η πρώην αγαπημένη μας ΦΦ.

Οι κερδισμένοι της ημέρας : είναι οι μετοχές που διασπούν ανοδικά έγκυρη αντίσταση που αυτή τη στιγμή δεν το κάνει καμία και είναι οι μετοχές που σημειώνουν νέα υψηλά έτους ή τριμήνου και είναι οι,  ΟΠΑΠ. ΜΥΤΙΛ και ΓΕΚΤΕΡΝΑ. Εμείς παρά του ότι έχουμε πολλά μετρητά, δεν θα αγοράσουμε αυτές τις τρεις μετοχές διότι ο ΓΔ δεν θέλει να δείξει ανοδική συμπεριφορά.


Σήμερα δεν θα μεταδοθεί μετασυνεδριακό σχόλιο. Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text