Αρχική | Αναλυτές | Δημήτρης Δημόπουλος | Αδύναμη είναι προς το παρόν η σημερινή ανοδική αντίδραση του ΓΔ μετά από σχετικά βαθιά 10ήμερη διόρθωση

Αδύναμη είναι προς το παρόν η σημερινή ανοδική αντίδραση του ΓΔ μετά από σχετικά βαθιά 10ήμερη διόρθωση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ήπια ανοδικά κινείται σήμερα, Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017, η αγορά με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή, 4.00 μμ, να κερδίζει +0,90% (στις 724 μονάδες) με μέτριους τζίρους (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ήπια πτωτική την Ευρώπη.

Η σημερινή άνοδος της αγοράς δεν μας εμπνέει καθώς το μέγεθος της αντίδρασης του ΓΔ, +0,90%, είναι πολύ μικρό σε σχέση προς την προηγηθείσα 10ήμερη διόρθωση βάθους -6,50% και δεν μπορεί να στοιχειοθετήσει αναστροφή μεσοπρόθεσμης τάσης.

Για να στοιχειοθετεί αυτή η αναστροφή θα πρέπει ο ΓΔ καταρχήν να διασπάσει ανοδικά την πρώην στήριξη των 734 μονάδων (απαιτείται άνοδος +2,40% από το χθεσινό κλείσιμο) και στην συνέχεια να διασπάσει ανοδικά το ψυχολογικό επίπεδο των 750 μονάδων από όπου διέρχεται σήμερα ο ΕΚΜΟ30 (απαιτείται άνοδος +4,60% από το χθεσινό κλείσιμο).

Όσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 734 μονάδων, η κατάπτωση στις 700 μονάδες θα είναι αναπόφευκτη.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το ¼ ενώ 6 μετοχές, οι ΑΛΦΑ, ΔΕΗ, ΑΤΤ, ΜΙΓ, ΧΑΚΟΡ και ΠΕΙΡ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +4,50% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του του -3%.

Το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινή συνεδρίασης είναι οι σχετικά μεγάλες ανοδικές αντιδράσει των «χτυπημένων» από την 10ήμερη διόρθωση μετοχών όπως των ΔΕΗ, ΑΤΤ, ΜΙΓ, ΑΛΦΑ +4%, ΕΤΕ, ΣΕΝΕΡ, ΕΥΡΩΒ +2,50%.

Ο ΔΤΡ αυτή τη στιγμή κερδίζει +3% (στις 680 μονάδες), ποσοστό που ωχριά εμπρός στην τετράμηνη καθίζηση -42%.

Εμας, τους trend followers, δεν μας ενδιαφέρουν τόσο οι υπερπωλημένες μετοχές που αντιδρούν ανοδικά με ακίδες πυθμένα αλλά αυτές που πλησιάζουν κορυφές ή αντιστάσεις σε επίπεδα υψηλών τριμήνου και τέτοιες μετοχές είναι οι, ΧΑΚΟΡ, ΣΑΡ, ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛ, ΤΕΝΕΡΓ και ΟΛΘ.

Από τις παραπάνω διακρίνουμε τον ΣΑΡ που δίνει ελκυστικό σήμα αγορών με ανοδική διάσπαση του υψηλού τριμήνου των 12,60 ευρώ (τρέχουσα τιμή 12,70 ευρώ +2,92%).

Και δεύτερη αγοραστική επιλογή μας είναι η ΟΛΘ που επίσης πολιορκεί στροφέα και Τρίτη επιλογή είναι η ΤΕΝΕΡΓ που μπορεί να διασπάσει ανοδικά το αγκίστρι της.

Στον αντίποδα του ΣΑΡ που δίνει μεσοπρόθεσμα σήματα αγορών είναι η ΕΕΕ που δίνει σήματα ελάφρυνσης θέσεων με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης των 27,90 (τρέχουσα τιμή 27,64).


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain TextΧρήσιμα σχετικά links