Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Ισχυρό ράλι στο ευρώ πάνω από το 1,18, εντείνονται οι εισροές

Ισχυρό ράλι στο ευρώ πάνω από το 1,18, εντείνονται οι εισροές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ισχυρό ράλι στο ευρώ πάνω από το 1,18, εντείνονται οι εισροές

Της Ελευθερία Κούρταλη

Ισχυρό ράλι στο ευρώ πάνω από το 1,18, εντείνονται οι εισροές

Το ευρώ ξεπερνά το "φράγμα" του 1,18 για πρώτη φορά μετά από τρεις εβδομάδες  καθώς οι επενδυτές άρχισαν να αγοράζουν ευρωπαϊκές μετοχές ενώ το δολάριο κατεβάζει ταχύτητα για δεύτερη ημέρα καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων των ΗΠΑ υποχωρούν.

Με τον ετήσιο ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης της ευρωζώνης να ξεπερνά αυτόν των ΗΠΑ στο τρίτο τρίμηνο, με "επικεφαλής" τη Γερμανία, οι αγορές είναι ολοένα και πιο αισιόδοξες όσον αφορά τις προοπτικές της περιοχής.

Όπως σημειώνει η Societe Generale, "το δολάριο δέχεται χτύπημα έναντι του ευρώ και του γεν λόγω των ισχυρών οικονομικών στοιχείων από την Ευρώπη, οδηγώντας έτσι τους επενδυτές μακριά από τις long θέσεις στο αμερικάνικο νόμισμα".

Το ενιαίο νόμισμα ξεπέρασε το βασικό τεχνικό επίπεδο του 1,1734 έναντι του δολαρίου την Τρίτη και σήμερα επεκτείνει το ράλι στο 1,1824 έναντι του δολαρίου. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων συνεδριάσεων, οι εισροές στα ευρωπαϊκά assets και τις ευρωπαϊκές μετοχές σημείωσαν σημαντική άνοδο μετά την πτώση τους τον Οκτώβριο.

Ωστόσο, όπως σημειώνει η BofA Merrill Lynch, παρά την άνοδο, ορισμένοι επενδυτές παραμένουν σκεπτικοί σχετικά με τις προοπτικές του ευρώ. Σύμφωνα με την μηνιαία έρευνα της αμερικάνικης τράπεζας το ποσοστό των επενδυτών που θεωρούν ότι το ευρώ είναι υπερτιμημένο, έχει αυξηθεί στο 12% από 4% τον περασμένο μήνα.

Το δολάριο πάντως φαίνεται να έχει χάσει την ορμή του τελευταίου διαστήματος, με τις προοπτικές του να μην είναι και τόσο φωτεινές, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Σύμφωνα με την Barclays, η οποία εξετάζει τη βραχυπρόθεσμη προοπτική του δολαρίου, η δυναμική του νομίσματος έχει σταματήσει καθώς οι πρόσφατες στηρίξεις του, όπως οι προσδοκίες γύρω από τον νέο επικεφαλής της Fed και την  φορολογική μεταρρύθμιση, έχουν αφαιρεθεί και η ανοδική πορεία για το δολάριο φαίνεται περιορισμένη. Όπως τονίζει, το δολάριο είναι πιθανό να υποχωρήσει κι άλλο το επόμενο διάστημα καθώς τα περισσότερα από τα καλά νέα φαίνεται να έχουν ήδη ενσωματωθεί στην αξία του.


Πήγη: capital.gr

25

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text