Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Ενισχύεται ο χρυσός μετά τη νέα υποχώρηση του δολαρίου

Ενισχύεται ο χρυσός μετά τη νέα υποχώρηση του δολαρίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ενισχύεται ο χρυσός μετά τη νέα υποχώρηση του δολαρίου

Οι τιμές του χρυσού κινούνται υψηλότερα σήμερα, καθώς το δολάριο υποχωρεί εν αναμονή της ανακοίνωσης των στοιχείων πληθωρισμού του Οκτωβρίου στις ΗΠΑ αργότερα στην ημέρα, που θα μπορούσε να προσφέρει ενδείξεις σχετικά με τη νομισματική πολιτική της Fed.

Η τιμή spot του χρυσού αυξήθηκε κατά 0,3% στα 1284,30 η ουγγιά. Την Τρίτη, ο χρυσός άγγιξε τα 1270,56 δολάρια η ουγγιά, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 6 Νοεμβρίου, πριν ανακάμψει για να κλείσει 0,2% υψηλότερα. Τα συμβόλαια χρυσού των ΗΠΑ λήξης Δεκεμβρίου, σημειώνουν άνοδο 0,1% στα 1284,50 δολάρια η ουγγιά.

Η Fed θα πρέπει να διατηρήσει το επιτόκιο αναφοράς στα τρέχοντα επίπεδα μέχρι να υπάρξει ανοδική πορεία στον πληθωρισμό, δήλωσε ο Πρόεδρος της Fed στο Σαιντ Λούις Τζέιμς Μπούλαρντ την Τρίτη. 

Ένας από τους νεότερους υπεύθυνους για τη χάραξη πολιτικής της Fed, ο Raphael Bostic, δήλωσε ότι εξακολουθεί να υποστηρίζει την αύξηση των επιτοκίων τον Δεκεμβρίου και ότι θα χρειαστεί να δει περαιτέρω αδυναμία στον πληθωρισμό των ΗΠΑ και σημάδια οικονομικής αδυναμίας για να αναγκάσει τον εαυτό του να σταματήσει να εκτιμά την σταδιακή σύσφιξη της πολιτικής.

Σε άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι κερδίζει 0,5% στα $ 17,10 ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα αυξάνεται κατά 0,4% στα $ 929,50. Το παλλάδιο, το οποίο έφθασε το χαμηλό δύο εβδομάδων στα $ 974,97 γ ουγγιά κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, αυξάνεται κατά 0,2% στα $ 987,30 την ουγγιά. 


Πήγη: capital.gr


25

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text