Αρχική | Αγορές | Κόσμος | Morgan Stanley: Έρχονται έξι χρόνια πτώσης για το δολάριο, ράλι στο 1,25 για το ευρώ

Morgan Stanley: Έρχονται έξι χρόνια πτώσης για το δολάριο, ράλι στο 1,25 για το ευρώ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Morgan Stanley: Έρχονται έξι χρόνια πτώσης για το δολάριο, ράλι στο 1,25 για το ευρώ

Της Ελευθερίας Κούρταλη

Το δολάριο απειλείται από έξι χρόνια αδυναμίας, καθώς η ισχυρότερη παγκόσμια ανάπτυξη θα αντισταθμίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων από την Federal Reserve, όπως σημειώνει η Morgan Stanley σε νέο της report.

H αμερικάνικη τράπεζα συστήνει short θέσεις στο αμερικάνικο νόμισμα έναντι των νομισμάτων των αναδυόμενων αγορών και του ευρώ, καθώς ο ρυθμός ανάπτυξης ανεβάζει ταχύτητα. Το ράλι του δολαρίου έναντι του γεν θα σταματήσει στο 117 το πρώτο τρίμηνο του 2018, προτού πέσει κάτω από τα 108 μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, όπως σημειώνει.

"Το δολάριο άγγιξε την κορυφή του τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους και είναι πολύ πιθανό να βιώσουμε μία τάση αποδυνάμωσής του για τα επόμενα έξι χρόνια", σημειώνει η M.S στο Bloomberg. "Ο βασικός παράγοντας για το δολάριο δεν είναι οι προσδοκίες για τα επιτόκια, αλλά πώς λειτουργεί η παγκόσμια οικονομία και ποια είναι η παγκόσμια ζήτηση για χρηματοδότηση".

Ενώ η Fed πιθανότατα να αυξήσει τα επιτόκια τον Δεκέμβριο και θα προχωρήσει σε ανάλογες κινήσεις άλλες τρεις φορές το 2018, αυτό θα είχε μόνο "τακτικό αντίκτυπο" στο δολάριο, προσθέτει η τράπεζα.

Το γεν θα ενισχυθεί στο επόμενο διάστημα καθώς η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα γίνει η επόμενη Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και θα απομακρυνθεί από τον έλεγχο της καμπύλης αποδόσεων της αγοράς ομολόγων. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον όπου η συγχρονισμένη παγκόσμια ανάπτυξη σπάνια ήταν τόσο ισχυρή όσο τώρα, υποστηρίζει η M.S.

Συνοπτικά, τα trades που συστήνει η Morgan Stanley είναι τα εξής:

- Τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών προσφέρουν "σούπερ ελκυστικές" πραγματικές αποδόσεις σε ένα περιβάλλον στο οποίο οι αναπτυγμένες αγορές δεν το κάνουν.

- Η άνοδος των πληθωριστικών πιέσεων από τις τιμές του πετρελαίου θα αντισταθμιστεί πιθανότατα από τη βελτίωση της παραγωγικότητας από την μεγαλύτερη χρήση της τεχνολογίας, διατηρώντας τις  πραγματικές αποδόσεις στις αναδυόμενες αγορές δελεαστικές

- Αγοράστε ρωσικό ρούβλι λόγω της ανάπτυξης της Ρωσίας, των πραγματικών επιτοκίων και της συντηρητικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.

- Αγοράστε την ρουπία της Ινδίας επειδή η οικονομία δεν έχει σημαντική μόχλευση, η παραγωγικότητα είναι πολύ ισχυρή και η κυβέρνηση προχωρά στις μεταρρυθμίσεις. Long θέσεις  επίσης στα νομίσματα της Κολομβίας, της Χιλής και της Πολωνίας

- Μακριά από μεξικάνικο πέσο και το ρεάλ Βραζιλίας λόγω των πολιτικών κινδύνων από τις επερχόμενες εκλογές. Το Μεξικό απειλείται επίσης από τη συζήτηση για τη NAFTA.

- Τέλος, η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου θα ενισχυθεί στο 1,25 το πρώτο τρίμηνο του 2018, ενώ ράλι θα σημειώσουν και τα νομίσματα της Αυστραλίας, του Καναδά και της Νέας Ζηλανδίας.


Πήγη: capital.gr

25

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text