Αρχική | Αναλυτές | Δημήτρης Δημόπουλος | Τραπεζικό άλμα ωθεί τον ΓΔ από bearish (υφεσιακή) περιοχή σε neutral (ουδέτερη).

Τραπεζικό άλμα ωθεί τον ΓΔ από bearish (υφεσιακή) περιοχή σε neutral (ουδέτερη).

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Πολύ δυνατή είναι η σημερινή συνεδρίαση (Τετ, 29/11) με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή (4.10 μμ) να κερδίζει +2,2% (στις 742 μονάδες) με μεγάλο τζίρο (75 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ήπια άνοδο στους ευρωπαικούς δείκτες.

Ο ΓΔ σήμερα σημειώνει δύο νίκες : πρώτον, συμπληρώνει ανάκτηση 60% της Νοεμβριάτικης βύθισης από τις 767 στις 700 μονάδες ξεπερνώντας την μέση τιμή των 735 μονάδων της βύθισης και, δεύτερον, διασπά ανοδικά τον επίσης διερχόμενο από τις 750 μονάδες  ΕΚΜΟ30 που για εμάς παίζει ρόλο προειδοποιητικό πράξεων (ανοδική διάσπαση του ΕΚΜΟ30 προειδοποιεί για επικείμενο μεσοπρόθεσμο σήμα αγορών και καθοδική διάσπαση του ΕΚΜΟ30 προειδοποιεί για επικείμενο μεσοπρόθεσμο σήμα πωλήσεων).

Ωστόσο, η σημερινή συνεδρίαση έχει πρόβλημα «ασσυμετρίας» με τις τράπεζες να εκτινάσσονται στο +9% (στον ΔΤΡ) και με τις μη-τράπεζες να σημειώνουν φτωχές ανόδους ή και μικρές πτώσεις (ΕΧΑΕ +1,8%, ΒΙΟ +1,3%, ΕΛΠΕ +0,7%, ΜΟΗ +0,3%, ΣΑΡ, ΜΥΤΙΛ, ΓΕΚΤ 0%, ΟΠΑΠ -0,30%, ΟΤΕ -0,6%, ΜΠΕΛΑ -1,6% και μόνον η υπερπωλημένη ΦΦ σημειώνει μεγάλη άνοδο +4,9%).

Η σημερινή συνεδρίαση δείχνει λοιπόν να διορθώνει κάποιες αδικίες δηλαδή την υπερβολική πτώση (με μέγιστη 4μηνη βύθιση -42% στο ΔΤΡ) και να αγνοεί τις μετοχές των καλών κερδοφόρων εταιριών.  Το καλό θα ήταν, όταν αργότερα κουραστούν οι τραπεζικές μετοχές, να μεταδοθεί έστω και μερικώς, το ράλι τους στις μη-τραπεζικές μετοχές.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει εγγύτερα του -3% από τον στροφέα – ΥΚ20 των 767 μονάδων (δηλαδή αν κλείσει πάνω από τις 743 μονάδες) δεχόμενος σήματα αγορών από το σύστημα του προστροφέα (κοίτα βιβλίο στροφέα, σελ 54) θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 39% σε 60-66%.

Μετοχές

Παρά την μεγάλη άνοδο του ΓΔ, το 1/3 των εμορεύσιμων μετοχών κινούνται αυτή τη στιγμή αρνητικά ενώ μεγάλες ανόδους άνω του +3% εκτός από τις 5 εκτινασσόμενες τραπεζικές μετοχές πετυχαίνουν μόνον οι, ΑΒΑΞ, ΦΦ, ΣΕΝΕΡ, ΝΗΡ, ΕΛΛΑΚΤ και ΜΙΓ που όλες τους, λίγο-πολύ, είναι υπερπωλημένες, πολύ κάτω από το θερινό υψηλό τους. Από τις δυνατές μετοχές που βρίσκονται κοντά στο θερινό υψηλό – υψηλό έτους σημειώνουν άνοδο μόνον οι ΧΑΚΟΡ +2%, ΙΝΤΚΑ +0,9%, ΤΕΝΕΡΓ +0,7% και ΥΓΕΙΑ +0,3%.

Ο ΔΤΡ με άλμα +9% έφτασε στις 750 μονάδες (+21% από τις 620 του πυθμένα Νοεμβρίου) ευρισκόμενος στην άβολη θέση να είναι ταυτόχρονα υπεραγορασμένος και υπερπωλημένος.

Ποιες μετοχές θα αγοράσει το ΤΧ εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 743 μονάδες : Με δυσκολία βλέπουμε τις, ΙΝΤΚΑ, ΒΙΟ, ΜΥΤΙΛ, ΤΕΝΕΡΓ και τις υπερπωλημένες ΦΦ και ΕΧΑΕ.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain TextΧρήσιμα σχετικά links