Αρχική | Οικονομία | Ελλάδα | Bloomberg: Ευρωπαϊκό hedge fund επενδύει στην Ελλάδα

Bloomberg: Ευρωπαϊκό hedge fund επενδύει στην Ελλάδα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Bloomberg: Ευρωπαϊκό hedge fund επενδύει στην Ελλάδα

Το ευρωπαϊκό hedge fund, Brevan Howard, ετοιμάζει δύο funds με επίκεντρο την Ελλάδα, θέτοντας ένα στοίχημα για την ανάκαμψη μιας οικονομίας που έχει σχεδόν καταρρεύσει μετά από μια δεκαετία οικονομικής κρίσης, μεταδίδει το Βloomberg.

Τα προϊόντα αμοιβαίου κεφαλαίου, επενδύοντας σε ακίνητα και μετοχές υπό δημόσια διαπραγμάτευση, θα τα διαχειρίζεται ο ιδρυτικός συνεργάτης του Brevan Howard, Trifon Natsis.

Το Brevan Howard θα προσλάβει μία επενδυτική ομάδα στην Αθήνα και σχεδιάζει να ξεκινήσει μέχρι τον Φεβρουάριο, με τον όμιλο Natsis να επιβλέπει την ομάδα από το Λονδίνο. Ωστόσο το fund των μετοχών θα έχει αρκετά μικρή έκθεση, επενδύοντας σε ένα χαρτοφυλάκιο έξι έως δέκα μετοχών. 

«Μετά από οκτώ χρόνια κρίσης και ύφεσης που έπληξαν την Ελλάδα, βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου οι κίνδυνοι έχουν εξαφανιστεί και η χώρα σταθεροποιείται σε μια χαμηλή βάση», δήλωσε ο Trifon Natsis προσθέτοντας ότι «αναμένουμε σημαντική άνοδο στην ελληνική οικονομία και στις τιμές των περιουσιακών στοιχείων».

Το επενδυτικό εγχείρημα στην Ελλάδας έρχεται ως συνέχεια των πρόσφατων προσπαθειών του Brevan Howard να αναστρέψει την απώλεια επενδυτών που συρρίκνωσαν τα περιουσιακά στοιχεία του κατά περίπου τρία τέταρτα από το 2013, σε σχεδόν 10 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία με έδρα στο Τζέρσεϋ έχει ξεκινήσει αρκετά νέα funds προκειμένου  να μειώσει την εξάρτησή της από το βασικό της, προσφέροντας στους επενδυτές μια νέα συμφωνία για τις αποδόσεις, ενώ εξακολουθεί να εξετάζει την πώληση funds σε τρίτους.Πήγη: liberal.gr

25

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text