Αρχική | Εταιρίες | Στο δρόμο επενδύσεων, εξαγωγών και υψηλής ποιότητας η εταιρία Τσέλεπος Οινοποιητική

Στο δρόμο επενδύσεων, εξαγωγών και υψηλής ποιότητας η εταιρία Τσέλεπος Οινοποιητική

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στο δρόμο επενδύσεων, εξαγωγών και υψηλής ποιότητας η εταιρία Τσέλεπος Οινοποιητική

Του Γιώργου Αλεξάκη.

Ποιοτικά κρασιά από υψηλής στάθμης αμπελώνες είναι ο κεντρικός στόχος και για την επόμενη τριετία για ην εταιρία ΤΣΕΛΕΠΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Α.Ε. Μέσα από τη στρατηγική αυτή που έχει στο επίκεντρο την αξιοποίηση των βέλτιστων καλλιεργητικών και οινοποιητικών πρακτικών αλλά και ένα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 2,5 εκατ. ευρώ η ΤΣΕΛΕΠΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Α.Ε στοχεύει τα επόμενα χρόνια σε διπλασιασμό του τζίρου της και καθαρή κερδοφορία η οποία να φτάνει στο 20%.

Η εταιρία, που απασχολεί σήμερα 5 οινολόγους (αριθμός μοναδικός για τα Ελληνικά δεδομένα) και έχει κόστος κόκκινου οινοστάφυλου, (λόγω έμφασης στην ποιότητα στην Πελοπόννησο) τριπλάσιο από το 0,50 που κυριαρχεί στην αγορά, για την επόμενη τριετία έχει σχεδιάσει τη δημιουργία νέου βιοκλιματικού οινοποιείου στο Κτήμα της Νεμέας, επέκταση του οινοποιείου στη Κάναβα της Σαντορίνης, εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων αλλά και επενδύσεις στο Κτήμα της Τεγέας. Επίσης σχεδιάζει επενδύσεις 400.000€ σε αμπελώνα 100 στρεμμάτων.

Η εταιρία, ήδη, διαθέτει ιδιόκτητους αμπελώνες έκτασης 650 στρεμμάτων που παράγουν 655.000 φιάλες κρασιών υψηλής ποιότητας κάθε χρόνο. «Η βασική μας στρατηγική περιλαμβάνει τη συνεχή βελτίωση των προϊόντων μας και των παρεχομένων υπηρεσιών. Κυρίως δίνουμε  έμφαση σε δραστηριότητες υψηλής προστιθέμενης αξίας, στη συνεχή βελτίωση των καλλιεργητικών πρακτικών και στη δημιουργία νέων αμπελώνων για την παραγωγή ποιοτικών κρασιών», δηλώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΣΕΛΕΠΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Α.Ε Γιάννης Τσέλεπος, προσθέτοντας ότι βασική επιδίωξη της εταιρείας είναι η επέκταση στα αμέσως επόμενα έτη σε νέες αγορές και η προσέλκυση πελατών με υψηλότερο εισόδημα.

Η ΤΣΕΛΕΠΟΣ διαθέτει τρία οινοποιεία στη Μαντινεία, τη Νεμέα και την Σαντορίνη από τα οποία συνολικά εξάγει το 50% της παραγωγής τους. «Το Κτήμα Τσέλεπος εξάγει το 40% της συνολικής του παραγωγής. Το Κτήμα Δρυόπη εξάγει το 60% της συνολικής του παραγωγής. Η Κάναβα Χρυσού- Τσέλεπος εξάγει το 80% της παραγωγής της. Τα κρασιά της Τσέλεπος Οινοποιητική εξάγονται σε δεκάδες χώρες μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Κίνα, η Ιαπωνία, η Σιγκαπούρη, το Χονγκ-Κονγκ, η Γερμανία, η Αγγλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Κύπρος, η Αυστρία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ελβετία, η Σουηδία, η Ρωσία και άλλες.

«Σημαντικότερη αγορά είναι αυτή των ΗΠΑ» σημειώνει ο κ. Τσέλεπος ο οποίος υπογραμμίζει τη σημασία των αγορών της Ασίας και ειδικότερα της Κίνας όπου τρέχει πρόγραμμα προβολής του ελληνικού οίνου από την Διεπαγγελματική του κρασιού και την Enterprise Greece. Μάλιστα ήδη η εταιρεία Τσέλεπος Οινοποιτητική έχει παρουσία ΄στην Κίνα μέσω της συνεργασίας που έχει αναπτύξει με την εταιρεία ONFORA.

Για το προσεχές διάστημα η Τσέλεπος Οινοποιητική σχεδιάζει τον εμπλουτισμό της γκάμας των προϊόντων της με premium κρασιά πολύ υψηλού επιπέδου, από τις ΠΟΠ ποικιλίες Μοσχοφίλερο, Αγιωργίτικο και Ασύρτικο και από επιλεγμένα αμπελοτόπια, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της εξαγωγικής της δραστηριότητας και την διερεύνηση των αστείρευτων δυνατοτήτων των  ελληνικών ποικιλιών.

Έμφαση στο επώνυμο κρασί

Ωστόσο όπως τόνισε ο Γιάννης μιλώντας σε δημοσιογράφους την Τετάρτη θα πρέπει ο κόσμος να εκπαιδευτεί στο ποιοτικό κρασί και να σταματήσει να πίνει «κολώνιες», προϊόντα δηλαδή αγνώστου προέλευσης και ποιότητας, που μάλιστα δε φορολογούνται. Ο κ. Τσέλεπος στάθηκε μάλιστα στον αθέμιτο ανταγωνισμό που προκαλεί η μεγάλη φοροδιαφυγή που υπάρχει στον κλάδο με το χύμα κυρίως κρασί και η οποία φτάνει το 50%. Όπως μάλιστα επεσήμανε μετά και την επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης η κατάσταση επιδεινώθηκε. «Είναι πλήγμα για την υγιή επιχειρηματικότητα .Έχουμε επισημάνει στο υπουργείο το πρόβλημα και έχουμε καταθέσει και προτάσεις για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα. Κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουν οι κυβερνήσεις ότι δεν πρέπει να βάζουν τρικλοποδιές στην επιχειρηματικότητα και να αναλάβουν δράση».

Παράλληλα τόνισε ότι ο καταναλωτής πρέοει να διαμορφώσει με τη δύναμη της ζήτησης την πραγματική αξία που έχει το κάθε κρασί.

Υψηλή κερδοφορία

Η εταιρεία ΤΣΕΛΕΠΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Α.Ε σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις για την περίοδο 1/7/2016 μέχρι 30/6/2017 παρουσίασε εντυπωσιακή αύξηση στα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA). Πιο συγκεκριμένα τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA)  της εταιρείας στο έτος χρήσης 2016-17 ανήλθαν στο επίπεδο των  914.401,95€ έναντι 609.346,71€ στο αντίστοιχο διάστημα 2015-16. Παρουσίασαν δηλαδή αύξηση 305.055,24€ που σε ποσοστό ανέρχεται στο 50,06%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το έτος 2016-17 η Τσέλεπος Οινοποιητική Α.Ε παρουσιάζει, σύμφωνα με τις Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις καθαρές πωλήσεις που ανήλθαν το 2016 σε 2.921.338,26€, έναντι 2.731.083,05€ στο 2015. Δηλαδή, παρουσίασαν εντός του 2016  αύξηση 190.255,21€ ή ποσοστό 6,97%.

Παράλληλα τα μικτά αποτελέσματα ανήλθαν το 2016 σε 1.086.734,48€ έναντι 823.656,81€ το 2015. Κύρια αιτία γα την συγκεκριμένη αύξηση ήταν οι στοχευμένες ενέργειες μείωσης κόστους και οικονομιών κλίμακας κατά 295.828,31€ ή ποσοστό 32,30%.

Τα αποτελέσματα προ φόρων  ήταν 608.361,90€ και πραγματοποίησε  καθαρά κέρδη χρήσης 438.830,20€.

Να σημειωθεί ότι όλα τα κρασιά της Τσέλεπος Οινοποιητικής έχουν κερδίσει δεκάδες βραβεία στους μεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισμούς οίνου, και έχουν αποσπάσει κορυφαίες βαθμολογίες σε διεθνείς λίστες αξιολόγησης (Robert Parker wine advocate, Wine Spectator, Wine enthusiast).


Πηγή: reporter.gr

24

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text