Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ με νέα μικρή άνοδο κατοχυρώνει την προχθεσινή ανάκτηση των 800 μονάδων

Ο ΓΔ με νέα μικρή άνοδο κατοχυρώνει την προχθεσινή ανάκτηση των 800 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητικότατη είναι και η σημερινή συνεδρίαση, Τετάρτης, 27/12, με τον ΓΔ να σημειώνει νέα μικρή άνοδο +0,40% (στις 807 μονάδες στις 3.50 μμ) εδραιώνοντας την θέση του πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των 800 μονάδων

Ωστόσο, η χαρά των longs είναι ανάμικτη με ανησυχίες οφειλόμενες στην εντεινόμενη υπεραγορασμένη κατάσταση του ΓΔ (+15%  πάνω από το χαμηλό Νοεμβρίου ή +12% πάνω από το κυλιόμενο χαμηλό 20 ημερών) που σημαίνει ότι επικρέμαται ενδεχόμενη βαθιά διόρθωση που θα ταλαιπωρήσει ή παραπλανήσει τους μεσοπρόθεσμους επενδυτές.

Ας περιμένουμε λοιπόν την επικείμενη διόρθωση, να δούμε τον χαρακτήρα της ώστε να προχωρήσουμε στις επόμενες κινήσεις μας.

 Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

 Μετοχές

Τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών φέρουν αυτή τη στιγμή θετικό πρόσημο και το ¼ αρνητικό ενώ τρεις μετοχές, οι ΑΤΤ, ΕΥΡΩΒ και ΑΒΑΞ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -1%.

Η μετοχή της ημέρας : Από τις δυο εμπορεύσιμες μετοχές που σημειώνουν με μεγάλους όγκους τις μεγαλύτερες ανόδους της ημέρας, την ΑΤΤ (+22,70%) και τον ΑΒΑΚΑ (+9,70%), θεωρούμε την δεύτερη σαν την μετοχή της ημέρας διότι, πρώτον, διασπά το θερινό υψηλό πετυχαίνοντας νέα υψηλά έτους (ενώ η ΑΤΤ σχηματίζει ευκρινή ακίδα πυθμένα) και, δεύτερον, ο ΑΒΑΞ, έχει θετικά θεμελιακά στοιχεία σε αντίθετη με την ΑΤΤ που κινδυνεύει από χρεοκοπία και που διασώζεται με νέα σχεδιαζόμενη ΑΜΚ με τους κερδοσκόπους να ποντάρουν σε ποια τιμή θα γίνει η ΑΜΚ, πάνω από τα 5 λεπτά ή κάτω (τρέχουσα τιμή 3,65 λεπτά του ευρώ).

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης δίνει σήμερα η ΓΡΙΒ που έχει ικανοποιήσει τους επενδυτές με τις τελευταίες της αγορές μεγάλων ακινήτων της Αθήνας.

Νέα υψηλά τριμήνου σημειώνουν αυτή τη στιγμή οι, ΑΝΕΜΟΣ, ΑΒΑΞ, ΜΙΓ, ΠΛΑΘ, ΛΑΜΔΑ, ΟΠΑΠ και ΦΦ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά τριμήνου.

Προσέχουμε ιδιαίτερα τις μετοχές που σχηματίζουν συσσωρεύσεις στα ψηλά του γραφήματός τους ετοιμαζόμενες για νέα υψηλά και σήματα αγορών. Είναι οι, ΣΑΡ και ΧΑΚΟΡ.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text