Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Αύξηση πωλήσεων στα 90 εκατ. δολ. ο βασικός στόχος της Eurodrip τo 2018

Αύξηση πωλήσεων στα 90 εκατ. δολ. ο βασικός στόχος της Eurodrip τo 2018

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αύξηση πωλήσεων στα 90 εκατ. δολ. ο βασικός στόχος της Eurodrip τo 2018

Του Ανέστη Ντόκα.

Αισιόδοξoς για το μέλλον της Eurodrip δηλώνει στην «Κ» ο κ. Βασίλης Κυκριλής, γενικός διευθυντής Ανατολικής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής του ομίλου Rivulis. Μάλιστα, στις 11 Ιανουαρίου 2018 συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από την ανακοίνωση απορρόφησης της ελληνικής επιχείρησης, μέσω συγχώνευσης, από τη Rivulis Irrigation Ltd, με έδρα το Ισραήλ.

«Την περίοδο 2014-2017, η ελληνική εταιρεία πραγματοποίησε συνολικές επενδύσεις 9 εκατ. δολ., ενώ για το 2018 στοχεύουμε σε συνολικές πωλήσεις 90 εκατ. δολ.», υπογραμμίζει ο κ. Κυκριλής, αποκαλύπτοντας στην «Κ» ότι ο όμιλος Rivulis σχεδιάζει τη δημιουργία δορυφορικής πλατφόρμας που θα συνδυάζει πρωτοποριακές μεθόδους άρδευσης με τις προβλέψεις των καιρικών συνθηκών και θα επιτρέπει την άριστη προετοιμασία των πελατών του πολυεθνικού ομίλου που απασχολεί σήμερα 1.700 εργαζομένους, διαθέτει 15 παραγωγικές μονάδες σε όλο τον κόσμο και οι πωλήσεις φθάνουν τα 350 εκατ. δολάρια.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Eurodrip, η οποία ιδρύθηκε το 1979, είναι η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία που εφάρμοσε μια επαναστατική μέθοδο κατασκευής, με την οποία οι σταλάκτες κατασκευασμένοι από πολυαιθυλένιο (PE) ενσωματώνονται εσωτερικά κατά τη διάρκεια της παραγωγής (χωρίς εσωτερικές συνδέσεις), διαμορφώνοντας μια γραμμή άρδευσης. Ετσι εξασφαλίζεται η ελεγχόμενη παροχή νερού με την ώθηση των σταγονιδίων μέσω των τρυπών στον σωλήνα.

Αυτή η διαδικασία είναι η πιο προηγμένη και οικονομικώς αποδοτική στη βιομηχανία. Τα συστήματα στάγδην άρδευσης η Eurodrip τα ανακάλυψε πολύ προτού οι επιστήμονες εντοπίσουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και αρχίσουν να προβλέπουν τις επιδράσεις που θα έχουν παγκοσμίως οι κλιματικές αλλαγές στα αποθέματα νερού. Ομως, πιο πρωτοπόροι στον τομέα αυτό ήταν οι Ισραηλινοί, οι οποίοι άρχισαν να δουλεύουν σε αντίστοιχες λύσεις τη δεκαετία του 1960.

Αναζητώντας τρόπους για να αντιμετωπίσουν την έλλειψη νερού, έχτισαν μια πολύ μεγάλη βιομηχανία που έδωσε τα φώτα της σε όλο τον κόσμο.

Παρότι η Eurodrip εδρεύει εδώ και πολλά χρόνια στην περιοχή των Οινοφύτων, που δεν φημίζεται για την περιβαλλοντική κουλτούρα της, αφού εκεί είναι συγκεντρωμένες πολλές μεγάλες βιομηχανίες, ανήκει στην κατηγορία των φιλικών προς το περιβάλλον επιχειρήσεων, μιας και τα προϊόντα της συμβάλλουν στον περιορισμό της σπατάλης των υδάτινων πόρων, περιορίζοντας σημαντικά την κατανάλωση νερού στις αγροτικές καλλιέργειες.

Η αμερικανική εταιρεία Paint & Partners είχε εξαγοράσει το 67,5% της Eurodrip το 2013 από την Global Finance έναντι 68 εκατ. ευρώ και εν συνεχεία απέκτησε τον πλήρη έλεγχο και απέσυρε τη μετοχή από το ελληνικό χρηματιστήριο. Οπως αναφέρει ο κ. Κυκριλής: «Τo εργοστάσιο στα Οινόφυτα και οι υπόλοιπες λειτουργίες της Eurodrip στην Ελλάδα εξακολουθούν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον όμιλο. Μάλιστα, μόνο στην Αθήνα και στο Τελ Αβίβ το 2018 θα βρίσκονται τα δύο κέντρα παραγωγής τεχνογνωσίας που θα υποστηρίζουν τα υπόλοιπα εργοστάσια του ομίλου σε πέντε ηπείρους όπου εκτείνεται το εμπορικό δίκτυο του ομίλου».

Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στο Γκβατ του Ισραήλ και οι σημερινοί μέτοχοι του ομίλου είναι το FIMI Opportunity Funds, το μεγαλύτερο private equity fund του Ισραήλ (FIMI), η εταιρεία Paine & Partners, LLC με έδρα τις ΗΠΑ, και η Dhanna Engineering, με έδρα την Ινδία.


Πηγή: kathimerini.gr

24

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text