Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί να αποσπασθεί από το επίπεδο των 800 μονάδων και να προχωρήσει προς το υψηλό διετίας των περίπου 850 μονάδων

Ο ΓΔ προσπαθεί να αποσπασθεί από το επίπεδο των 800 μονάδων και να προχωρήσει προς το υψηλό διετίας των περίπου 850 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους αγορασμένους είναι και η σημερινή συνεδρίαση (Πεμπ, 4/1) με τον ΓΔ να σημειώνει νέα άνοδο, μετρίου μεγέθους +0,70% (στις 823 μονάδες στις 4.00 μμ) με μέτριο τζίρο (75 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ξεφεύγοντας από την περιοχή των 800 μονάδων την οποίαν εμείς θεωρούμε σαν στήριξη (επίπεδο που δύσκολα διασπάται καθοδικά αλλά που αν διασπασθεί, θα είναι δυνατόν να ακολουθήσει μεγάλη πτώση).

Χαιρόμαστε μεν για τα σημερινά νέα υψηλά 2018  του ΓΔ αλλά ταυτόχρονα διατηρούμε τις ανησυχίες μας για μια οξεία διόρθωση κάτω των 800 μονάδων (-2,20% από το προχθεσινό κλείσιμο) η οποία ενδεχομένως να μας ταλαιπωρήσει με απανωτές πωλήσεις / επαναγορές.

Παρακολουθούμε την πορεία του ΓΔ προσέχοντας τυχόν παραπάτημα (βύθιση χειρότερη του -2% με τζίρο άνω των 100 εκατ ).

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από 819 μονάδες ή +0,25% ‘ώστε να διασπασθεί η προχθεσινή κορυφή με άσπρο καντήλι, το ΤΧ θα κάνει τις τελευταίες, και πολύ μικρές σε μέγεθος, αγορές του.

Μετοχές

Ο ΓΔ επηρεασμένος από τις πτώσεις των δεικτοβαρών, ΟΤΕ, ΜΠΕΛΑ, ΜΟΗ και ΕΤΕ, δεν δείχνει το «πάρτυ» που συμβαίνει σε πολλές μετοχές. Ηδη, ο λόγος ανοδικών / καθοδικών μετοχών είναι 80% προς 20% (επί του συνόλου) ενώ 7 μετοχές, οι ΜΙΓ, ΝΗΡ, ΣΕΝΕΡ, ΧΑΚΟΡ, ΔΕΗ, ΠΕΙΡ και ΕΛΛ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +6% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να σημειώνει πτώση μεγαλύτερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας :  Από άποψης εντυπώσεων είναι η ΜΙΓ που σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο της ημέρας, αυτή τη στιγμή +6% με 10 εκατ τεμάχια σε νέα υψηλά εποχής, λόγω αποχώρησης από το Μετοχικό κεφάλαιο των αράβων και την αντίστοιχη είσοδο γερμανών. Η είδηση θα πρέπει να ήταν γνωστή στους insiders εδώ και ένα μήνα όταν η τιμή τιμάτο  9 λεπτά (σήμερα στα 14 λεπτά), ωστόσο η μεσοπρόθεσμη τεχνική ανάλυση έχει δώσει από τα μέσα Δεκεμβρίου εγκαίρως  ισχυρό σήμα αγορών στα 10 λεπτά.

Μετοχές της ημέρας θα μπορούσαν να θεωρηθούν και 4 μετοχές που σήμερα πραγματοποιούν με μεγάλους όγκους ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων και είναι οι, ΣΕΝΕΡ, ΝΗΡ, ΔΕΗ και ΛΑΜΔΑ. Εμείς θα εισέλθουμε σήμερα στην ΣΕΝΕΡ ή στην ΛΑΜΔΑ καθώς οι ΝΗΡ και ΔΕΗ δεν έχουν καλές θεμελιακές εικόνες.

Νέα υψηλά έτους και 4μήνου πετυχαίνουν σήμερα πολλές μετοχές, οι 5 που μέχρις στιγμής έχουμε αναφέρει συν τις, ΟΛΘ, ΕΛΛ, ΠΕΙΡ, ΚΟΥΕΣ, ΧΑΚΟΡ, ΙΝΤΚΑΒΙΟ, ΤΕΝΕΡΓ, ΕΛΛΑΚΤ, ΕΛΠΕ, ΑΔΜΗΕ, ΙΝΛΟΤ ΓΡΙΒ, ΑΒΑΞ και μερικές ακόμα με οριακές ανόδους.

Ο Δείκτης Τραπεζών ΔΤΡ τα πάει εξίσου καλά παγιώνοντας την θέση του με μέτρια άνοδο +0,70% πάνω από τις 900 μονάδες (από 600 μονάδες προ διμήνου).


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text