Αρχική | Οικονομία | Κόσμος | Σε επίπεδα-ρεκόρ 233 τρισ. δολαρίων το παγκόσμιο χρέος

Σε επίπεδα-ρεκόρ 233 τρισ. δολαρίων το παγκόσμιο χρέος

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σε επίπεδα-ρεκόρ 233 τρισ. δολαρίων το παγκόσμιο χρέος

Αυξημένο κατά περισσότερα από 16 τρισ. δολάρια σε σχέση με τα τέλη του 2016 εμφανίζεται το παγκόσμιο χρέος,  αγγίζοντας ρεκόρ 233 τρισ. δολαρίων το γ’ τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με ανάλυση του Institute of International Finance.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει το Bloomberg, το χρέος του ιδιωτικού τομέα, εξαιρουμένου του χρηματοπιστωτικού, άγγιξε ιστορικά υψηλά στον Καναδά, τη Γαλλία, το Χονγκ Κονγκ, τη Νότια Κορέα, την Ελβετία και την Τουρκία.

Ωστόσο, το ποσοστό του χρέους προς το ΑΕΠ μειώθηκε για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο, εξαιτίας της ενίσχυσης της οικονομικής ανάπτυξης. Ο λόγος διαμορφώνεται τώρα γύρω στο 318%, τρεις ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα από το υψηλό που κατεγράφη το γ’ τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με το IIF.

Σύμφωνα με τους αναλυτές του IIF, «ένας συνδυασμός παραγόντων, περιλαμβανομένης της συγχρονισμένης άνω των δυνατοτήτων παγκόσμιας ανάπτυξης, της αύξηση του πληθωρισμού (Κίνα, Τουρκία) και των προσπαθειών να αποτραπεί μια αποσταθεροποιητική συσσώρευση χρέους (Κίνα, Καναδάς) συνέβαλαν στην υποχώρηση».

Επισημαίνεται ωστόσο ότι  το ύψος του χρέους θα μπορούσε να αποτελέσει εμπόδιο στις προσπάθειες των κεντρικών τραπεζών να αυξήσουν τα επιτόκια, δεδομένων των ανησυχιών για την δυνατότητα εξυπηρέτησης χρέους από τις επιχειρήσεις και κυβερνήσεις με μεγάλα χρέη, σημειώνει το IIF.


Πήγη: reporter.gr

25Πηγή: reporter.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text