Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσεκτικός, δεν προχωρά σε περαιτέρω διακινδυνευμένη (λόγω υπεραγορασμένης φάσης) άνοδο αρκούμενος σήμερα σε παγίωση θέσης

Ο ΓΔ προσεκτικός, δεν προχωρά σε περαιτέρω διακινδυνευμένη (λόγω υπεραγορασμένης φάσης) άνοδο αρκούμενος σήμερα σε παγίωση θέσης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική κρίνουμε την σημερινή (Παρ, 5/1) συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με ελάχιστη άνοδο +0,10% (στις 826 μονάδες στις 4.00 μμ) και με μέτριο τζίρο (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) σταθεροποιεί την θέση του σε επίπεδα αρκετά πάνω από τις 800 μονάδες και σε όχι μεγάλη απόσταση από το υψηλό 12μήνου των 856 μονάδων.

Το μέχρι τούδε ημερήσιο καντήλι του ΓΔ είναι μικρό μαύρο μεγέθους 3 μονάδων ή -0,40% το οποίο δεν αποτελεί απειλή μεσοπρόθεσμης καθοδικής αναστροφής ενώ το διεθνές περιβάλλον είναι ευνοϊκότατο για συνέχιση της ανόδου με τους ευρωπαϊκούς δείκτες σε πλευρική διάταξη και τους αμερικανικούς και αναπτυσσόμενων χωρών σε νέα υψηλά.

Λογικά περιμένουμε μια διόρθωση στο ΧΑ η οποία δεν θα μας ανησυχήσει αν σταματήσει στις 800 μονάδες (-3% από τώρα).

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

Μετοχές

Παρά την σχεδόν μηδενική μεταβολή του ΓΔ, τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών κινούνται σήμερα θετικά και το 1/3 αρνητικά ενώ 4 μετοχές, οι ΑΝΕΜΟΣ, ΕΛΛΑΚΤ, ΣΑΡ και ΣΕΝΕΡ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +8% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Και οι 4 αναφερθείσες άνετα μπορούν να χαρακτηρισθούν σαν μετοχές της ημέρας καθώς σημειώνουν μεγάλες ανόδους με μεγάλους όγκους διασπώντας σήμερα ανοδικά εμφανείς αντιστάσεις (εκτός της ΣΕΝΕΡ και ΕΛΛΑΚΤ που έκαναν τις διασπάσεις χθες και προχθές αντίστοιχα). Αν θέλαμε να αγοράσουμε σήμερα μετοχές θα προτιμούσαμε χωρίς ενδοιασμούς ΑΝΕΜΟ και ΣΑΡ.

Οι άνοδοι των 4 μετοχών οφείλονται βέβαια σε θετικές ειδήσεις, η ΣΕΝΕΡ κέρδισε έργο στην Σκανδιναβία,  ο ΑΝΕΜΟΣ πιθανόν να δεχθεί πρόταση εξαγοράς σε υψηλότερη της παρούσας τιμή, η ΕΛΤΕΧ είναι μητρική του ΑΝΕΜΟΥ και ο ΣΑΡ έχει πολύ καλό ρυθμό ανάπτυξης τζίρου και κερδών..

Πολλές μετοχές σημειώνουν σήμερα νέα υψηλά 4μήνου όπως οι, 4 αναφερθείσες συν τις, ΤΕΝΕΡΓ, ΑΒΑΚΑ, ΝΗΡ, ΕΤΕ, ΓΡΙΒ, ΙΝΛΟΤ, ΒΙΟ, ΜΙΓ ΕΥΑΠΣ, ΛΑΜΔΑ, ΠΕΙΡ και ΕΛΠΕ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος.

Σήμερα συσσωρεύονται (δέχονται βαριές αγορές) οι, ΜΙΓ, ΕΛΛΑΚΤ, ΙΝΛΟΤ, ΣΕΝΕΡ, ΑΝΕΜΟΣ και ΣΑΡ ενώ καμία δεν διανέμεται (να δέχεται βαριές πωλήσεις). Η ανοδική τάση καλά κρατεί.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text