Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η διόρθωση που αναζητούσε η καμπύλη τιμών του ΓΔ, δείχνει να έρχεται σήμερα

Η διόρθωση που αναζητούσε η καμπύλη τιμών του ΓΔ, δείχνει να έρχεται σήμερα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας προβληματίζει η σημερινή (Τετάρτης, 10/1) διόρθωση της αγοράς καθόσον το μέχρις στιγμής (3.25 μμ) ποσοστό πτώσης του ΓΔ,-1,10%,  είναι πολύ μικρό συγκρινόμενο με την προγηθείσα τεράστια άνοδο (+18% από τον πυθμένα Νοεμβρίου ή +13,50% από το κυλιόμενο κλείσιμο 20 ημερών) μη μπορώντας να απειλήσει με καθοδική μεσοπρόθεσμη αναστροφή το ισχυρό αυτό δίμηνο ράλι.

Αντίθετα, η σημερινή διόρθωση, εφόσον διατηρηθεί σε λογικά πλαίσια, μικρότερη του -2% στον ΓΔ, θα πρέπει να μας είναι καλοδεχούμενη διότι εξομαλύνει τις υπεραγορασμένες καταστάσεις και κυρίως, διότι μπορεί να αποτελέσει απαρχή μιας μεσοβραχυπρόθεσμης οριζόντιας στενής διακύμανσης ανάπαυλας στην ανοδική λύση της οποίας να δοθούν νέα σήματα αγορών.

Αποδεχόμαστε λοιπόν την σημερινή διόρθωση αρκεί η πτώση του ΓΔ να είναι μικρότερη του -2% και ο συνολικός τζίρος μικρότερος των 70 εκατ.

 Στρατηγική για το κλείσιμο

Το σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις ακόμα κι αν ο ΓΔ κλείσει χειρότερα του -2%. (Σημ. Σύμφωνα με τα στατιστικά μας, κοίτα βιβλίο στροφέα, σελ 217, θα έκανε το ΤΧ πωλήσεις αν ο ΓΔ ήταν λίγο ακόμα πιο υπεραγορασμένος και σημείωνε πτώση χειρότερη του -4%).

 Μετοχές

Μόνον 7 μετοχές από τις 47 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε σημειώνουν αυτή τη στιγμή άνοδο εκ των οποίων δύο, οι μικρής σημασίας ΑΤΤ και ΙΑΣΩ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους, περίπου στο +6%, ενώ από τις πτωτικές, τρεις μετοχές, οι ΑΒΑΞ, ΙΝΤΚΑ και ΕΛΛΑΚΤ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -4,50%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία δεν αξίζει τέτοιο τίτλο σήμερα. Μας εντυπωσιάζει μόνον το ΙΑΣΩ που πετυχαίνει νέα υψηλά έτους με μεγάλη άνοδο και μεγάλους όγκους.

Νέα υψηλά έτους εκτός από το ΙΑΣΩ, πετυχαίνουν σήμερα (παρά του ότι η σημερινή συνεδρίαση είναι αρκετά πτωτική) οι, ΑΝΕΜΟΣ, ΒΙΟ, ΧΑΚΟΡ, ΚΟΥΕΣ, ΕΥΔΑΠ, ΑΡΑΙΓ και ΜΥΤΙΛ , αλλά όλες με μικρές ανόδους μικρότερες του +0,70%.  

Συσσωρεύσεις (είσοδος μεγάλης ποσότητας χρήματος με πριμ)  σημειώνουν οι, ΑΝΕΜΟΣ, ΒΙΟ και κυρίως ο ΜΥΤΙΛ (αρκεί ο τελευταίος να μην κλείσει έντονα αρνητικός).

Διανομές (έξοδος μεγάλης ποσότητος χρήματος με discount) διακρίνουμε σε ΙΝΛΟΤ και δευτερευόντως σε ΓΕΚΤ, ΕΧΑΕ, ΑΒΑΚΑ,ΕΛΛΑΚΤ και ΙΝΤΚΑ.

Η σημερινή πτώση δεν δημιουργεί πρόβλημα στα γραφήματα των τραπεζικών μετοχών γιατί η προηγηθείσα άνοδος ήταν πολύ μεγάλη. Ο ΔΤΡ αυτή τη στιγμή πιέζεται με -1,80% χωρίς όμως να χάνει το ψυχολογικό επίπεδο των 900 μονάδων (αυτή τη στιγμή στις 909).

 

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text