Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η αγορά δεν θέλει να διορθώσει ή να αναπαυθεί στα ψηλά με τον ΓΔ να προχωρά σε νέα υψηλά έτους

Η αγορά δεν θέλει να διορθώσει ή να αναπαυθεί στα ψηλά με τον ΓΔ να προχωρά σε νέα υψηλά έτους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Άλλο ένα ακόμη ανοδικό βήμα σημειώνει σήμερα, Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018, η αγορά με τον ΓΔ να καταγράφει αυτή τη στιγμή, 4.00 μμ, μέτρια άνοδο +0,80% (στις 843 μονάδες) με μέτριο τζίρο, 75 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο, και με τα διεθνή χρηματιστήρια να εξακολουθούν να βρίσκονται σε μακρόσυρτη, διετή μέχρις στιγμής, συμπαγή ανοδική αγορά.

Θετικό είναι το γεγονός ότι οι σημερινοί  ανοδικοί τζίροι θα  ξεπεράσουν τους χθεσινούς πτωτικούς των 69 εκατ, γεγονός που θα επιβεβαιώνει και παρατείνει την ανοδική τάση.

Όμως, το πρόβλημά μας, της υπεραγορασμένης αγοράς (που σε κάποια ανύποπτη στιγμή θα αναζητήσει βίαιη διόρθωση), παραμένει και επαυξάνεται. Αλλά όσο η διόρθωση δεν θα φαίνεται στον ορίζοντα, τόσο εμείς θα κατακρατούμε τις υψηλές μετοχικές μας θέσεις καθόσον είμαστε trend following portofolio.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Αρκετά πλούσια σε συμβάντα, τα περισσότερα θετικά, είναι η σημερινή συνεδρίαση. Καταρχήν, τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών κινούνται ανοδικά και το 1/3 καθοδικά ενώ 6 μετοχές, οι ΠΕΙΡ, ΕΥΡΩΒ, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΥΓΕΙΑ και ΧΑΚΟΡ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +5,50% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -2,20%.

Η μετοχή της ημέρας : Δεν θεωρούμε κάποια από τις 6 με μεγάλες ανόδους αλλά τον ΜΥΤΙΛ (+2% με 400 χιλ τεμάχια) ο οποίος τελικά αποσπάται από την αντίσταση των 9,30 ευρώ (τρέχουσα τιμή 9,65). Να τονισθεί ο ότι ο ΜΥΤΙΛ, παραδόξως, δεν συμμετείχε πλήρως στο δίμηνο ράλι καθώς από το χαμηλό τέλους 2017 των 8,70 ευρώ βρίσκεται τώρα στα 9,65 σημειώνοντας άνοδο +12% σε σύγκριση με το +20% του ΓΔ. Δικαιούται λοιπόν ο ΜΥΤΙΛ τεχνικά , αλλά και για λόγους υψηλής κερδοφορίας της εταιρίας, να ανέλθει πάνω από τα 10-11 ευρώ.

Νέα υψηλά πετυχαίνουν σήμερα πολλές μετοχές, σχεδόν οι μισές από τις παρακολουθούμενες.

Όμως μεγαλύτερη σημασία από τα νέα υψηλά έχουν οι όγκοι (ποσότητα χρήματος που εισέρχεται-εξέρχεται της μετοχής) και συσσωρεύσεις βλέπουμε σήμερα σε, ΜΥΤΙΛ, ΕΤΕ, ΒΙΟ, ΧΑΚΟΡ και διανομές σε ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΟΠΑΠ και ενδεχομένως σε ΕΧΑΕ και ΤΕΝΕΡΓ (θα πρέπει πρώτα να δούμε το κλείσιμό τους ή κοντά στο κλείσιμό τους).

Ο επηρεάζων τον ΓΔ τραπεζικός δείκτης ΔΤΡ πετυχαίνει σήμερα μεγάλη άνοδο +3% αυτή τη στιγμή ξεπερνώντας οριακά τις 950 μονάδες. Αν κατορθώσει και ανακτήσει τις 1000 μονάδες (+5% από τώρα), τότε από διαγραμματικής άποψης θα έχει αφήσει την οδυνηρότατη (-45%) διόρθωση Ιουλίου-Νοεμβρίου 2017, και θα έχει επανέλθει στην bull market του α΄εξαμήνου 2017 με προοπτική νέα υψηλά άνω των 1140 μονάδων του Ιουλίου 2017. Το τρέχον διαγραμματικό πρόβλημα του ΔΤΡ είναι η υπεραγορασμένη κατάσταση (+55% μέσα σε 2 μήνες) που εγκυμονεί οξύτατη αναστροφή.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text