Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Κατατέθηκαν οι δεσμευτικές προσφορές για τις εταιρείες «Σελόντα» και «Νηρεύς»

Κατατέθηκαν οι δεσμευτικές προσφορές για τις εταιρείες «Σελόντα» και «Νηρεύς»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κατατέθηκαν οι δεσμευτικές προσφορές για τις εταιρείες «Σελόντα» και «Νηρεύς»

Η ώρα της κρίσης για την τύχη των δύο μεγαλύτερων εταιρειών ιχθυοκαλλιεργειών, της «Σελόντα» και της «Νηρεύς», πλησιάζει, μετά την κατάθεση χθες των δεσμευτικών προσφορών από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές για την εξαγορά του 79,61% και του 74,98% αντιστοίχως. Αν και στον γύρο αυτό, της κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών, είχαν προκριθεί οκτώ επενδυτές, χθες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο αριθμός των προσφορών που κατατέθηκε κυμαίνεται από τρεις έως τέσσερις με τις πιο σίγουρες να θεωρούνται αυτές από την πλευρά του fund Amerra Capital Management LLC και του fund Diorasis.

Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι οι δύο παραπάνω υποψηφιότητες, μαζί με αυτή του fund HIG Capital, προβάλλονταν τον τελευταίο καιρό ως οι πιο ισχυρές, καθώς Amerra και Diorasis δραστηριοποιούνται ήδη στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών, ενώ η HIG Capital γνωρίζει την ελληνική αγορά έχοντας εξαγοράσει από το 2014 τον όμιλο Μαΐλλη. Πέραν των τριών αυτών funds, στον γύρο των δεσμευτικών προσφορών είχαν περάσει ακόμη τα funds Oaktree, Duet, Butterfly, Hybrid Capital και Tinicum.

Τα επόμενα βήματα στον διαγωνισμό για την εξαγορά των προαναφερθεισών συμμετοχών των τεσσάρων συστημικών τραπεζών στις δύο εταιρείες είναι η ανάδειξη προτιμητέου επενδυτή.

Πηγές, πάντως, με γνώση των διαπραγματεύσεων δεν απέκλειαν χθες το ενδεχόμενο να υπάρξει ακόμη ένας γύρος σε περίπτωση που μεταξύ κάποιων προσφορών υπάρχουν πολύ μικρές αποκλίσεις. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, εκτιμάται ότι ο γύρος αυτός των συζητήσεων με τους επενδυτές θα είναι σύντομος, θα διαρκέσει το πολύ 10 ημέρες.

Σε διαφορετική περίπτωση, εάν δηλαδή υπάρχει μία προσφορά με σημαντική απόσταση από τις υπόλοιπες, τότε –και υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν άλλα κωλύματα– θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις με τον επενδυτή της εν λόγω προσφοράς. Στόχος είναι να έχουν «πέσει» οι πρώτες υπογραφές μέχρι τον Μάρτιο, προκειμένου στη συνέχεια να δοθούν και οι απαιτούμενες εγκρίσεις από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, μιας και οι «Σελόντα» και «Νηρεύς» είναι εισηγμένες, καθώς και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Σημειώνεται ότι το αμερικανικών συμφερόντων fund Amerra Capital Management LLC έχει εξαγοράσει από το 2016 την εταιρεία ιχθυοκαλλιεργειών «Ανδρομέδα», ενώ το ελληνικών συμφερόντων fund Diorasis εξαγόρασε το 2014 την εταιρεία «Υδατοκαλλιέργεια Γ. & Π. Μπιτσάκος».

Στο εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2017 ο τζίρος της «Σελόντα» κατέγραψε αύξηση 5,2% φτάνοντας στα 134,1 εκατ. ευρώ, ενώ το ίδιο διάστημα οι πωλήσεις της «Νηρεύς» αυξήθηκαν κατά 6,8%, φτάνοντας τα 159,1 εκατ. ευρώ.


Πήγη: kathimerini.gr

25

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text