Αρχική | Ειδικές Σελίδες | Απόλυτο Σύστημα Συναλλαγών | Το ETF GREK και ο συνδυασμός του με το "απόλυτο σύστημα"

Το ETF GREK και ο συνδυασμός του με το "απόλυτο σύστημα"

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Το GREK είναι το ελληνικό ETF ή ExchangeTraded Fund ή απλά ελληνικά ένα αμοιβαίο κεφάλαιο που διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Το GREK που δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2011 αποτελεί το μόνο ETF όπου συνδυάζει αναδυόμενη αγορά (το ελληνικό χρηματιστήριο στους δείκτες MSCI είναι αναδυόμενη αγορά) και ευρώ (σταθερό νόμισμα, το ελληνικό χρηματιστήριο είναι το μόνο αναδυόμενο εντός ευρώ).

Μπορείτε να δείτε ένα άρθρο για το GREK το οποίο αναδημοσιεύσαμε πρόσφατα. Επίσης, μπορείτε να δείτε τη σελίδα του GREK στο yahoo.finance, όπου εμφανίζονται όλα τα στοιχεία του συγκεκριμένου ETF.

Θελήσαμε να δούμε τη συμπεριφορά και την απόδοση του GREK, αν εφαρμόζαμε σ' αυτό το “απόλυτο σύστημα”. Δηλαδή, αν αγοράζαμε την ημέρα που μας έδινε “σήμα αγοράς” η κάθε παραλλαγή του “απόλυτου συστήματος” και αν πουλούσαμε την ημέρα που μας έδινε “σήμα πώλησης”. Τα αποτελέσματα είναι παραπάνω από ικανοποιητικά.

Για το διάστημα από την έναρξη της λειτουργίας του GREK (8/12/2011) έως και σήμερα, η απόδοση του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου ήταν +24.2%. Κατά το ίδιο διάστημα, η απόδοση της κάθε παραλλαγής του “απόλυτου συστήματος” έχει ως εξής:

 

Απλός ΚΜΟ-200

41,5%

ΚΜΟ200-Φ1

42,3%

ΚΜΟ200-Φ2

-1,0%

ΚΜΟ200-ΕΞ3

95,1%

ΚΜΟ200-ΕΞ5

83,1%

ΚΜΟ200-ΥΧ20

61,1%

 

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι, η απόδοση του ίδιου του ETF από την ημέρα έναρξής του μέχρι και σήμερα είναι αρνητική, αφού είχε ξεκινήσει με τιμή 14,95 δολάρια, έκανε υψηλό στα 24.57 δολάρια (στις 20/3/2014) και σήμερα βρίσκεται στα 10,93 δολάρια.

Σημειώνεται επίσης ότι, στις παραπάνω αποδόσεις δε συνυπολογίζονται τα μερίσματα που έχουν διανεμηθεί και τα οποία φθάνουν συνολικά στα 0,66 δολάρια. Οι αποδόσεις εκφράζονται σε δολάρια ΗΠΑ. Την ημέρα που ξεκίνησε η λειτουργία του ETF GREK, η ισοτιμία eur/usd ήταν 1,3251. Όσο η τρέχουσα ισοτιμία είναι κάτω από το επίπεδο αυτό, η συνολική απόδοση σε ευρώ είναι αντίστοιχα μεγαλύτερη.

Δείτε αναλυτικά τις αποδόσεις της κάθε παραλλαγής του “απόλυτου συστήματος” και τα στατιστικά στοιχεία που το συνοδεύουν.

Αν θέλετε να μάθετε για τη λειτουργία του “Απόλυτου Συστήματος Συναλλαγών” προμηθευτείτε το βιβλίο του κ. Γιάννη Σιάτρα.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε για το πώς μπορείτε να επενδύσετε στο ETF GREK ή και πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το “απόλυτο σύστημα” σ' αυτό, επικοινωνήστε με τον κ. Γιάννη Σιάτρα στο τηλέφωνο 210.3242032 ή στείλτε email στο i.siatras@gmail.com


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text