Αρχική | Εταιρίες | Αύξηση πωλήσεων 10,2% για την Jumbo το α΄ εξάμηνο

Αύξηση πωλήσεων 10,2% για την Jumbo το α΄ εξάμηνο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αύξηση πωλήσεων 10,2% για την Jumbo το α΄ εξάμηνο

Του Ανέστη Ντόκα.

Eνοποιημένες πωλήσεις ύψους 442,96 εκατ. ευρώ εμφάνισε η εισηγμένη εταιρεία Jumbo κατά τη διάρκεια του α΄ εξαμήνου (Ιούλιος-Δεκέμβριος 2017) της χρήσης 2017/2018 που λήγει στις 30 Ιουνίου 2018, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 10,22% έναντι ενοποιημένων πωλήσεων 401,90 εκατ. ευρώ που ήταν ο τζίρος κατά το αντίστοιχο διάστημα της χρήσης 2016/2017. Οπως διευκρινίζει η διοίκηση της εταιρείας Jumbo, «οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής (χωρίς τις ενδοεταιρικές), σημείωσαν αύξηση περίπου 3%, με τις πωλήσεις των καταστημάτων στην Ελλάδα να είναι αυξημένες κατά περίπου 2%». Ταυτόχρονα, «οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο αυξήθηκαν κατά περίπου 5% σε σύγκριση με το α΄ εξάμηνο (Ιούλιος-Δεκέμβριος 2016) της χρήσης 2016/2017».

Επίσης, οι πωλήσεις των καταστημάτων στη Βουλγαρία σημείωσαν διψήφια αύξηση, ενώ στη Ρουμανία το ποσοστό ανάπτυξης ήταν διπλάσιο από αυτό της Βουλγαρίας. Σύμφωνα με τον αρχικό προϋπολογισμό του oμίλου, για την οικονομική χρήση Ιούλιος 2017-Ιούνιος 2018, η εκτίμηση της διοίκησης για τις πωλήσεις ανέφερε ότι θα κυμανθούν μεταξύ 6%-9%, ενώ η αρχική εκτίμηση για τα κέρδη ήταν ότι θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με αυτά της χρήσης 2016/2017. Τώρα, που έχει περάσει το πιο σημαντικό τρίμηνο του οικονομικού έτους, σύμφωνα με τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό, εκτιμάται ότι και τα κέρδη θα σημειώσουν αύξηση που θα κυμανθεί σε ποσοστό κοντά στο ποσοστό αύξησης του τζίρου του ομίλου. Αναφορικά με το δίκτυο των καταστημάτων, υπενθυμίζεται ότι τέλος Οκτωβρίου 2017 λειτούργησε το νέο ιδιόκτητο υπερκατάστημα στη πόλη Σουτσεάβα της Ρουμανίας περίπου 14.500 τ.μ.

Οι επενδύσεις στη Ρουμανία συνεχίζονται και το 2018 και αναμένεται να λειτουργήσουν 2 νέα υπερκαταστήματα στο Βουκουρέστι μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρήσης. Κατά το ίδιο διάστημα αναμένεται να λειτουργήσει και 1 καινούργιο υπερκατάστημα στη Βόρεια Ελλάδα. Το δίκτυο της Jumbo σήμερα αριθμεί 74 καταστήματα. Από αυτά, τα 51 βρίσκονται στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 9 στη Βουλγαρία και 9 στη Ρουμανία, ενώ ο όμιλος διαθέτει και το ηλεκτρονικό κατάστημα www.e-jumbo.gr, το οποίο έχει πλέον εγκατασταθεί σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις προς ανταπόκριση της αυξανόμενης ζήτησης. Η διοίκηση της εταιρείας, σεβόμενη και τα επιχειρήματα των μετόχων μειοψηφίας, αποφάσισε να μην προβεί τελικά στην έκδοση του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, αλλά αντ’ αυτού να προχωρήσει με την εναλλακτική του απλού ομολογιακού δανείου στα χνάρια του υφιστάμενου δανείου που λήγει τον Μάιο του 2019.


Πηγή: kathimerini.gr

24

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text