Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί κατά την σημερινή, 2η διορθωτική ημέρα, να κρατηθεί στα ψηλά των 830-840 μονάδων

Ο ΓΔ προσπαθεί κατά την σημερινή, 2η διορθωτική ημέρα, να κρατηθεί στα ψηλά των 830-840 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητικά κινείται μέχρις στιγμής (4.00 μμ, Πέμπτης 18/1) η αγορά με τον ΓΔ να υποχωρεί με μειωμένο ως προς χθες ρυθμό πτώσης τιμής και τζίρων (-0,60% στις 836 μονάδες με αναμενόμενο τζίρο 60 εκατ) αλλά η συνεδρίαση έχει μεγάλη σχετικά διακυμανσιμότητα (από -1,20% έως +0,20% στον ΓΔ) και θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την λήξη της ώστε να προχωρήσουμε σε αξιολόγηση.

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω από το δεύτερο, χαμηλότερα ευρισκόμενο, πυθμένα του των 836 μονάδων και ακόμα χειρότερα κάτω από το χαμηλότερο χαμηλό των 833 μονάδων της χθεσινής συνεδρίασης ώστε να δεχθεί σήμα εξόδου από τον βραχυχρόνιο δείκτη 4 days range, τότε θα χαρακτηρίσουμε την συνεδρίαση σαν μέτρια ή μετριότατη. Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 836 μονάδες (-0,60%), τότε θα την χαρακτηρίσουμε σαν ικανοποιητική θεωρώντας ότι ο ΓΔ κινείται ήπια πτωτικά σε οριζόντιο trading range.

Περιμένουμε λοιπόν το κλείσιμο.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις (πωλήσεις) ακόμα κι αν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 833 μονάδων.

Μετοχές

Πτωτικά κινείται αυτή τη στιγμή το 70% των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το 30% με τρεις μετοχές, τις μικρής σημασίας ΥΓΕΙΑ, ΜΙΓ και ΚΟΥΕΣ, να πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% και με 2 μετοχές, τις σημαντικές ΠΕΙΡ και ΕΥΡΩΒ, να χάνουν περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Αναμφίβολα είναι η ΥΓΕΙΑ με την μεγαλύτερη άνοδο +3,92% της ημέρας και μεγάλους όγκους 2,1 εκατ τεμαχίων. Δεν σημειώνει υψηλό έτους αλλά θα προσπαθήσει να απογειωθεί από την βάση ήπιας διόρθωσης.

Από τις δυο άλλες μετοχές με άνοδο>+3%, η μεν ΚΟΥΕΣ ακάθεκτη σημειώνει νέα υψηλά έτους ή δεν ΜΙΓ προσπαθεί να σημειώσει τοπική ανοδική αναστροφή αλλά με μικρούς όγκους, 1,8 εκατ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

Η σημερινή συνεδρίαση είναι δεύτερη διορθωτική στη σειρά, και για αυτό μόνον μια μετοχή, η μικρή ΚΟΥΕΣ, σημειώνει υψηλά έτους ενώ καμία δεν σημειώνει χαμηλά έτους αφού η αγορά βρίσκεται ακόμα στα ψηλά του μεσοπρόθεσμου γραφήματός του (ο ΓΔ +4% απόδοση 2018 μέχρις στιγμής).

Η σχέση συσσωρεύσεων / διανομών δεν είναι καλή σήμερα καθώς 4 σημαντικές μετοχές, οι ΠΕΙΡ, ΤΕΝΕΡΓ, ΕΧΑΕ και ΦΦ, διανέμονται και μια, η μικρής σημασίας ΥΓΕΙΑ, συσσωρεύεται.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text