Ο ΓΔ αρχίζει να πλησιάζει τις 900 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Συνεχίζεται και σήμερα (Τετ, 24/1) το φρενήρες ράλι της αγοράς με τον ΓΔ να σημειώνει νέα άνοδο +0,90% (στις 4.10 μμ) με μεγάλο τζίρο (90 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) πλησιάζοντας παρά 21 μονάδες ή 2,30% το στρογγυλό ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων το οποίο αν ξεπεραστεί τότε θα ανοίξει ο δρόμος προς το φράγμα των 1000 μονάδων.

Όμως, η βασική αντίφαση της αγοράς, μεγάλη ανοδική δύναμη φτασμένη σε υπεραγορασμένα επίπεδα (+25,50% πάνω από το χαμηλό διμήνου ο ΓΔ), εντείνεται με συνέπεια η αναπόφευκτη διόρθωση να είναι οξύτατη και επώδυνη, πχ ένα -33% καθοδικό retracement του ράλι του ΓΔ θα ισοδυναμεί με πτώση -8,50% και στις τράπεζες τα ποσοστά θα είναι διπλάσια και τριπλάσια.

Πάντως, όσο ανεβαίνει η αγορά, εμείς σαν ακολουθητές της τάσης, θα βαστάμε τις υψηλές μετοχικές μας θέσεις.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις (πωλήσεις) αφού κανένα κλασσικό τασικό σύστημα, ούτε καν βραχυχρόνιο, δεν δίνει σήμα.

1.  Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ 7 μετοχές, οι ΔΕΗ, ΙΝΤΚΑ, ΜΙΓ, ΑΒΑΞ, ΑΔΜΗΕ, ΕΛΠΕ και ΕΥΔΑΠ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +12% σε αντίθεση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -2%.

Η μετοχή της ημέρας : Είναι η ΔΕΗ με την μεγαλύτερη άνοδο της ημέρας +12% και μεγάλους όγκους 1,2 εκατ τεμαχίων, αλλά τα μεσοπρόθεσμα σήματα αγορών τα έχει δώσει πολύ χαμηλότερα, στα 2,15 ευρώ, οπότε είναι λίγο διακινδυνευμένο να αγοράσει κανείς στα σημερινά 2,80 ευρώ.

Επιθετικές συσσωρεύσεις παρατηρούνται σήμερα όχι μόνον σε ΔΕΗ αλλά και σε ΙΝΤΚΑ, ΑΔΜΗΕ, ΑΒΑΚΑ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, ΦΦ, ΙΝΛΟΤ, ΦΡΛΚ και ΙΝΛΟΤ. Όμως, η αγορά είναι υπεραγορασμένη και διαγραμματικά (από μεσοπρόθεσμη άποψη), οι τοποθετήσεις στα παρόντα επίπεδα έχουν υψηλό ρίσκο.

Μόνον μερικές μετοχές θα μπορούσαν να αγοραστούν μερικώς σήμερα, αυτές που διασπούν ανοδικά ή τείνουν να διασπάσουν, βραχυχρονιους σχηματισμούς «ανοδικής συνέχισης» όπως κάνουν οι, ΑΔΜΗΕ, ΦΦ, ΜΙΓ, ΜΛΣ, ΦΡΛΚ και ΕΛΠΕ.

Η σημερινή συνεδρίαση περιέχει και μερικές διανομές (πτώσεις τιμών με μεγάλους όγκους) όπως παρατηρούμε σε, ΛΑΜΔΑ, ΕΥΑΠΣ, ΤΕΝΕΡΓ, ΜΥΤΙΛ και ΠΛΑΘ.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text