Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Ανοίγει το taxis για ρύθμιση οφειλών πριν ακόμη λήξουν

Ανοίγει το taxis για ρύθμιση οφειλών πριν ακόμη λήξουν

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ανοίγει το taxis για ρύθμιση οφειλών πριν ακόμη λήξουν

Tου Σπύρου Δημητρέλη.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο και με καθυστέρηση... ετών αναμένεται να δοθεί στους φορολογούμενους η δυνατότητα να ρυθμίζουν φορολογικές οφειλές μέσω taxis πριν ακόμη αυτές καταστούν ληξιπρόθεσμες.

Το άνοιγμα της σχετικής τεχνικής δυνατότητας στο taxisnet θα επιτρέψει σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους να διατηρήσουν παλαιότερες ρυθμίσεις και κυρίως τη σωτήρια ρύθμιση των 100 δόσεων αφού πλέον η εφορία δεν δίνει ούτε μια ημέρα περίοδο χάριτος για την εξόφληση ή ρύθμιση νέων φορολογικών οφειλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων γίνονται οι τελευταίες τεχνικές δοκιμές της ηλεκτρονικής εφαρμογής. Η παροχή της σχετικής δυνατότητας στους φορολογούμενους είναι κρίσιμη καθώς η φορολογική νομοθεσία, από την Πρωτοχρονιά του τρέχοντος έτους, προβλέπει ότι οι φορολογούμενοι που έχουν ήδη ρυθμίσει φορολογικές τους οφειλές με οποιαδήποτε ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης θα πρέπει, προκειμένου να μην την απωλέσουν, είτε να εξοφλούν είτε να ρυθμίζουν τις νέες φορολογικές τους οφειλές πριν αυτές καταστούν ληξιπρόθεσμες.

Οι πρώτες φορολογικές υποχρεώσεις του 2018 λήγουν την ερχόμενη Πέμπτη 31 Ιανουαρίου και περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, την πέμπτη και τελευταία δόση του περυσινού ΕΝΦΙΑ. Όσοι φορολογούμενοι έχουν ρυθμίσεις όπως, για παράδειγμα, τη ρύθμιση των 100 δόσεων θα πρέπει, εφόσον δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξοφλήσουν τον ΕΝΦΙΑ ή κάποια άλλη νέα φορολογική υποχρέωση, να εισέλθουν στη σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή του taxisnet και να ρυθμίσουν τη νέα φορολογική οφειλή με την πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων (για έκτακτες φορολογικές υποχρεώσεις).

Αν δεν εξοφλήσουν ή ρυθμίσουν τη νέα φορολογική οφειλή τότε θα χάνουν την ρύθμιση και όλο το ανεξόφλητο ποσό της μαζί με τους τόκους που γλίτωσαν κατά την ένταξη στη ρύθμιση θα καθίστανται ληξιπρόθεσμο και απαιτητό.

Για την ρύθμιση των φορολογικών οφειλών πριν καταστούν ληξιπρόθεσμες θα ακολουθείται η διαδικασία που ισχύει ήδη. Δηλαδή οι φορολογούμενοι θα εισέρχονται στη σχετική εφαρμογή του taxisnet (www.gsis.gr) και θα υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση.

Το επιτόκιο της ρύθμισης είναι 8,76% και η εξυπηρέτηση της ρύθμισης γίνεται υποχρεωτικά μέσω της καταχώρησης πάγιας εντολής χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού του οφειλέτη.  


Πηγή: kathimerini.gr

24

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text