Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Σε άντληση κεφαλαίων 250 εκατ. από επενδυτές στοχεύει η Credicom

Σε άντληση κεφαλαίων 250 εκατ. από επενδυτές στοχεύει η Credicom

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σε άντληση κεφαλαίων 250 εκατ. από επενδυτές στοχεύει η Credicom

Του Γιάννη Παπαδογιάννη.

Στην Αθήνα θα βρεθεί την ερχόμενη εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος της Atlas Merchant Capital –βασικός μέτοχος της Credicom– Μπομπ Ντάιμοντ, ενώ την ερχόμενη Τρίτη 30 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της τράπεζας, προκειμένου να εξετάσει το νέο business plan και να δώσει το πράσινο φως για την άντληση κεφαλαίων από επενδυτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» στόχος της Credicom είναι να αντλήσει κεφάλαια ύψους 200 με 250 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος Απριλίου, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η πρώτη φάση ανάπτυξης των εργασιών της τράπεζας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση που πραγματοποιείται στον τραπεζικό τομέα στη χώρα μας μετά το ξέσπασμα της κρίσης και η οποία αφορά την ανάπτυξη νέων εργασιών και όχι ανακεφαλαιοποίηση. Στόχος της Credicom είναι η δημιουργία μιας ριζικά νέας ψηφιακής τράπεζας, αξιοποιώντας από μηδενική βάση τις νέες τεχνολογικές δυνατότες, δημιουργώντας παράλληλα ένα στρατηγικό δίκτυο περίπου 40 μικρών καταστημάτων (kiosks) χαμηλού κόστους και δίνοντας έμφαση στη χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων καθώς και σε ιδιώτες.

Το business plan εστιάζει στη δημιουργία ενός επιχειρηματικού μοντέλου χαμηλού λειτουργικού κόστους που θα της επιτρέψει να προσφέρει ανταγωνιστικότερα επιτόκια για την προσέλκυση καταθέσεων, διοχετεύοντας τη ρευστότητα σε μικρές και μεσαίες δυναμικές επιχειρήσεις.

Βασικός στόχος είναι η επίτευξη απόδοσης ιδίων κεφαλαίων της τάξης του 20%. Το business plan προβλέπει στο τέλος του 2022 η «νέα» Credicom να έχει χορηγήσει δάνεια ύψους 4 δισ. ευρώ, καταθέσεις αντίστοιχου ύψους με δίκτυο περίπου 40 καταστημάτων και 4 επιχειρηματικά κέντρα.

Ο κ. Ντάιμοντ την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει συναντήσεις με πολιτικοοικονομικούς παράγοντες και μεταξύ άλλων θα συναντηθεί με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρη Λιάκο, κ.ά. Σημειώνεται ότι πρόεδρος στο Δ.Σ. της Credicom είναι ο Κοράντο Πασέρα –πρώην διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής τράπεζας Intesa Sanpaolo, ο οποίος έχει διατελέσει και υπουργός της ιταλικής κυβέρνησης–, ενώ στο Δ.Σ. μετέχει επίσης ο Μιχάλης Κατούνας, επιτελικό στέλεχος της QInvest, επενδυτικής τράπεζας με έδρα το Κατάρ, οι οποίοι θα βρεθούν στην Αθήνα.

Το επόμενο διάστημα η διευθύνουσα σύμβουλος της Credicom Αναστασία Σακελλαρίου θα ξεκινήσει σειρά επαφών με επενδυτές σε Ευρώπη και Αμερική, όπου θα παρουσιάσει το project. Μεταξύ άλλων θα παρουσιάσει τις δυνατότητες ανάπτυξης της χώρας μας μετά την 8ετή οικονομική κρίση, το πώς διαμορφώνεται το τραπεζικό τοπίο και τις ευκαιρίες που δημιουργούνται για μια νέα τράπεζα απαλλαγμένη από τον βραχνά των μη εξυπηρετούμενων δανείων και οποιασδήποτε κρατικής συμμετοχής. Παράλληλα θα αναλύσει το επιχειρησιακό μοντέλο που θα στηρίζεται στη δημιουργία μιας πλήρους ψηφιακής τράπεζας, η οποία ωστόσο θα διατηρεί φυσική παρουσία προσφέροντας λίαν ανταγωνιστικά επιτόκια τόσο για την προσέλκυση καταθέσεων όσο και τις χρηματοδοτήσεις.

Σημειώνεται ότι στη διοικητική ομάδα της Credicom εντάχθηκε πρόσφατα ο Σωτήρης Συρμακέζης, ο οποίος ήταν Group Chief Digital & Technology Officer του ομίλου Eurobank. Το επόμενο διάστημα η τράπεζα θα ενισχυθεί και με άλλα επιτελικά τραπεζικά στελέχη.

 

Πηγή: kathimerini.gr

24

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text