Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | Το σχέδιο για τριπλή έξοδο στις αγορές μέχρι το καλοκαίρι Πηγή: reporter.gr

Το σχέδιο για τριπλή έξοδο στις αγορές μέχρι το καλοκαίρι Πηγή: reporter.gr

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Το σχέδιο για τριπλή έξοδο στις αγορές μέχρι το καλοκαίρι   Πηγή: reporter.gr

Τριπλή έξοδο στις αγορές σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, αρχής γενομένης από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Όπως επιβεβαιώνεται πλέον και από κυβερνητικούς αξιωματούχους, η Ελλάδα θα εκδώσει νέο ομόλογο επταετούς διάρκειας μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Στόχος είναι να αντλήσει κεφάλαια ύψους 3 δισ. ευρώ.

«Δεν υπάρχει ακόμα τελική απόφαση για την ακριβή ημέρα της έκδοσης», δήλωσε στο Reuters κυβερνητικός αξιωματούχος, αλλά εμφανίστηκε σίγουρος πως μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, θα πραγματοποιηθεί η νέα ελληνική έξοδος. Άλλωστε, η Ελλάδα θα είχε ήδη κάνει την κίνησή της, αν δεν υπήρχαν ορισμένες μικροεκκρεμότητες από μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, η κίνηση αυτή θα έχει και συνέχεια, καθώς μέχρι το τέλος του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018, η Ελλάδα θέλει να έχει προβεί σε δύο ακόμα εκδόσεις ομολόγων.

Την έκδοση του επταετούς ομολόγου αναμένεται λοιπόν να ακολουθήσει η έκδοση ενός τριετούς και ενός 10ετούς ομολόγου τους επόμενους μήνες.

Με τις εκδόσεις αυτές, η Ελλάδα ελπίζει να δημιουργήσει ένα «μαξιλάρι ασφαλείας» 19 δισ. ευρώ για να καλύψει τις αποπληρωμές χρέους μετά την έξοδό της από το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας, το οποίο λήγει τον Αύγουστο του 2018.

Το «μαξιλάρι» αποτελεί ουσιαστικά εγγύηση για τις αγορές, ώστε να πεισθούν ότι η Αθήνα θα μπορεί να καλύψει τις λήξεις χρέους της για ενάμισι έτος μετά το τέλος του παρόντος προγράμματος χωρίς εξωτερική βοήθεια.

 

Πηγή: reporter.gr

25

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text