Ο ΓΔ διορθώνει στα ψηλά των 885-875 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ανησυχεί η μέχρι τούδε σημερινή (Τρίτης, 30/1,) διόρθωση της αγοράς καθώς το μέγεθος της πτώσης του ΓΔ είναι μέτριο (-1,10% στις 876 μονάδες στις 3.40 μμ) και ο τζίρος μέτριος (65 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ οι ξένοι δείκτες διορθώνουν και αυτοί με ήπιο τρόπο από τα υψηλά εποχής.

Η σημερινή διόρθωση είναι κατά κάποιο τρόπο αποδεκτή διότι εξομαλύνει τις υπεραγορασμένες καταστάσεις της αγοράς (με χθεσινό κλείσιμο ΓΔ +27% και ΔΤΡ +60% από τα χαμηλά Νοεμβρίου 2017). Δεν θα μας ενοχλήσει αν ο ΓΔ κλείσει σήμερα κάτω από τον κυλιόμενο πυθμένα των 877 μονάδων. Ευχόμαστε όμως η τρέχουσα διόρθωση, αν ενταθεί κατά τις επόμενες μέρες, να σταματήσει πάνω από τον διπλό πυθμένα των 836 μονάδων όπου θα συμπέσει σήμερα ο ΕΚΜΟ30 και σε μια εβδομάδα το ΧΚ20 ημερών, τα οποία συνιστούν τα δικά μας stop loss.

Παρακολουθούμε λοιπόν με ενδιαφέρον την εξέλιξη της σημερινής διόρθωση, σε μετοχές, τιμές και όγκους.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Μόνον 9 μετοχές από τις 47 που παρακολουθούμε σημειώνουν αυτή τη στιγμή άνοδο ενώ από τις πτωτικές οι 6, ΜΙΓ, ΔΕΗ, ΠΕΙΡ, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ και ΑΒΑΞ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -5%.

Οι μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -2% μπορούν να ομαδοποιηθούν σε δυο ομάδες, σε μετοχές που είναι άκρως υπεραγορασμένες όπως οι, ΜΙΓ, ΔΕΗ, ΑΒΑΞ, ΒΙΟ, ΑΔΜΗΕ, ΕΛΛΑΚΤ, ΑΝΕΜΟ και ΕΧΑΕ και στις τραπεζικές μετοχές, που είναι επίσης υπεραγορασμένες και που ταυτόχρονα έχουν τον φόβο των ανακεφαλαιοποίησεων μετά ένα - ενάμιση χρόνο.

Ανθεκτικότητα στις σημερινές πιέσεις δείχνουν οι, ΕΛΠΕ +2,10%, ΙΝΛΟΤ +2,36% και ΑΡΑΙΓ +1,60%.

Νέα υψηλά εποχής σημειώνει σήμερα μόνον η ΙΝΛΟΤ διασπώντας μάλιστα και μια τοπική διπλή κορυφή με μεγάλους όγκους.

Αυτή τη στιγμή, 3.55 μμ, που ολοκληρώνεται το άρθρο, ο ΓΔ έχει καταρρεύσει στις 865 μονάδες (-2,40%). Η σημερινή πτώση μπορεί να δημιουργήσει βραχυχρόνια καθοδική τάση αν ο ΓΔ κλείσει χειρότερα του -2% και με όγκους μεγαλύτερους των 75 εκατ.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text