Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η αγορά προσπαθεί να ξεπεράσει την χθεσινή μεγάλη υποχώρηση

Η αγορά προσπαθεί να ξεπεράσει την χθεσινή μεγάλη υποχώρηση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η σημερινή συνεδρίαση (Τετάρτης, 31/1/2018) καθώς ο ΓΔ αντί να συνεχίσει, λόγω ορμής, την χθεσινή μεγάλη βύθιση -2% με μεγάλο τζίρο 81 εκατ, σήμερα σημειώνει ανοδικό γύρισμα με ικανοποιητική άνοδο +0,85% (στις 875 μονάδες στις 3.45 μμ) και με μεγάλο αναμενόμενο τζίρο 100 εκατ, μεγαλύτερο του χθεσινού πτωτικού.

Η σημερινή συνεδρίαση θα καταχωρηθεί σαν bullish (αισιόδοξη) εάν ο ΓΔ κλείσει με άνοδο άνω του +1% ανακτώντας τις μισές χθεσινές ζημιές, θα καταχωρηθεί σαν απλά ικανοποιητική αν ο ΓΔ κλείσει μεταξύ +0,30% και 0,80% και ουδέτερη αν κλείσει χειρότερα του +0,30%.

Αναμένουμε λοιπόν το κλείσιμο.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικό είναι αυτή τη στιγμή το πλάτος της αγοράς με τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών να σημειώνουν άνοδο και το ¼ πτώση ενώ 5 μετοχές, οι ΠΕΙΡ, ΕΥΡΩΒ, ΧΑΚΟΡ, ΙΝΛΟΤ και ΔΕΗ, πετυχαίνουν μεγάλη άνοδο από +3% έως +7% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -2,50%.

Η μετοχή της ημέρας : θεωρούμε την ΙΝΛΟΤ που πετυχαίνει άνοδο +3,80% με μεγάλο όγκο, 1,7 εκατ τεμαχίων διασπώντας ανοδικά βραχυχρόνιο σχηματισμό ανοδικής συνέχισης γεγονός που ισοδυναμεί με σήμα ενίσχυσης θέσεων.

Η ευχάριστη έκπληξη της σημερινής συνεδρίασης οφείλεται στις τράπεζες με τον ΔΤΡ να κερδίζει αυτή τη στιγμή +3,20% και να προσπαθεί να ανακτήσει τις 950 μονάδες. Ας σημειωθεί ότι ο ΓΔ μετά το τίναγμα από τις 600 στις 900 μονάδες που πραγματοποίησε στο τέλος του 2017, από τις αρχές του 2018 μέχρι σήμερα έχει «κολλήσει» στο εύρος των 900 με 1000 μονάδων το οποίο αν διασπασθεί μπορεί να προκληθεί τάση προς την κατεύθυνση της διάσπασης.

Προσέχουμε ποιες μετοχές ενισχύονται σήμερα με μεγάλο όγκο και είναι οι ΙΝΛΟΤ και ΤΕΝΕΡΓ και εκ δευτέρου ΜΙΓ και τράπεζες.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνει σήμερα μόνον η ΙΝΛΟΤ.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text