Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Προ των πυλών η νέα έξοδος στις αγορές

Προ των πυλών η νέα έξοδος στις αγορές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Προ των πυλών η νέα έξοδος στις αγορές

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες της κυβέρνησης για τη νέα έξοδο στις αγορές, με την έκδοση 7ετούς ομολόγου. Η νέα έξοδος αναμένεται να πραγματοποιηθεί ως την Τετάρτη και ο στόχος είναι η άντληση 3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Γ νέα έκδοση αποτελεί το τρίτο σημαντικό βήμα στην πορεία για την πλήρη επάνοδο της χώρας στις αγορές μετά την έξοδό της από τα μνημόνια φέτος τον Αύγουστο. Θα ακολουθήσουν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δύο ακόμη εκδόσεις ομολόγων, ενός 3ετούς και ενός 10ετούς, έως τον Αύγουστο.

Τραπεζικοί κύκλοι και κυβερνητικοί παράγοντες εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι και η τρίτη κατά σειρά απόπειρα εξόδου, θα στεφθεί με επιτυχία, καθώς σημειώνουν ότι έχει διαμορφωθεί ένα άκρως θετικό κλίμα, από επενδυτές και αγορές-, για τα ελληνικά ομόλογα και εν γένει για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Στην δημιουργία αυτών των ευνοϊκών συνθηκών, συνετέλεσαν αποφασιστικά οι εξής παράγοντες. Το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, χωρίς καθυστερήσεις και προσκόμματα, καθώς επίσης και η αναβάθμιση από την Standard & Poor’s του αξιόχρεου της Ελλάδας στη βαθμίδα Β, με θετικής προοπτικές για την οικονομία της χώρας.

Το προηγούμενο διάστημα, σημειώθηκε και σημαντική μείωση της απόδοσης των ελληνικών ομολόγων, κάτι που καταδεικνύει την εδραίωση της εμπιστοσύνης των αγορών και των επενδυτών προς την ελληνική οικονομία και τα παράγωγά της…

Το υπουργείο Οικονομικών αναμένει να υπάρξει ισχυρή ζήτηση για το νέο επταετές ομόλογο, το επιτόκιο του οποίου θα διαμορφωθεί στο 3,4 με 3,5%.



Πηγή: sofokleousin.gr

25

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text