Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Απότομη καθοδική αναστροφή τείνει να σημειωθεί σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον ΓΔ να υποχωρεί προς τις 850 μονάδες

Απότομη καθοδική αναστροφή τείνει να σημειωθεί σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον ΓΔ να υποχωρεί προς τις 850 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δύσκολες ώρες περνάνε σήμερα (Δευτ, 5/2/2018) οι longs με τον ΓΔ να σημειώνει μεγάλη πτώση -1,90% (στις 858 μονάδες στις 4.10 μμ) με μέτριο τζίρο (75 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να βρίσκονται επίσης σε διαδικασία καθοδικής αντιστροφής μερικά των οποίων, όπως το γερμανικό, να διασπούν σημαντικές στηρίξεις ενώ τα αμερικάνικα σημειώνουν μέτριο καθοδικό γύρισμα από τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά χωρίς όμως να έχουν διασπάσει καθοδικά σημαντικές (μεσοπρόθεσμες) στηρίξεις.

Όπως βλέπουμε στο γράφημα, ο ΓΔ σήμερα διασπά καθοδικά τον ενδιάμεσο πυθμένα Ζ των 868 μονάδων που είναι και ΧΚ10 ημερών και επιπλέον, προσεγγίζει σε απόσταση μικρότερη του 4% από το κυλιόμενο ΧΚ20 που σήμερα ανεβαίνει στις 835 μονάδες, γεγονός που ισοδυναμεί με σήμα πωλήσεων από το σύστημα του προεξοφλητικού πωλητικού στροφέα (κοίτα βιβλίο στροφέα, εκδόσεις Eurocapital, σελ 130).

 

Δεν ξέρουμε αν θα συνεχισθεί η διόρθωση του ΓΔ ή αν θα ακολουθήσει ανοδικό γύρισμα. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι σήμερα δίνει σήμα πωλήσεων το σύστημα του προεξοφλητικού πωλητικού στροφέα το οποίο και θα ακολουθήσουμε :

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει εγγύτερα του 4% από το ΧΚ20, δηλαδή αν κλείσει κάτω των 868 μονάδων, το ΤΧ θα πουλήσει το 20% των θέσεών του κυρίως τις θέσεις σε ΓΡΙΒ, ΟΤΕ και όποια άλλη μετοχή διανέμεται.

Μετοχές

Μόνον τρεις μετοχές, οι ΤΙΤΚ, ΟΛΘ και ΕΛΧΑ, από τις 47 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε σημειώνουν ανόδους ενώ από τις πτωτικές οι 15, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -6%.

Σήμερα προσέχουμε ποιες μετοχές σημειώνουν τις μεγαλύτερες πτώσεις και κυρίως με μεγάλους όγκους και είναι οι, ΥΓΕΙΑ, ΕΛΠΕ, ΣΕΝΕΡ, ΜΥΤΙΛ και περισσότερο οι ΙΝΤΚΑ και ΒΙΟ.

Καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης σημειώνει σήμερα η ΑΔΜΗΕ, αλλά η στήριξη έχει μεσοβραχυχρόνιο χαρακτήρα.

Θετική εντύπωση μας κάνει η ΕΛΧΑ (η σύμπτηξη των ΧΑΚΟΡ και ΕΛΒΑΛ) που κερδίζει αυτή τη στιγμή +2,27% με μεγάλους όγκους 160 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text