Αρχική | Πολιτική | Πολιτική - Ελλάδα | Επανεκλογή Αναστασιάδη στην Κύπρο

Επανεκλογή Αναστασιάδη στην Κύπρο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Επανεκλογή Αναστασιάδη στην Κύπρο

Τη δεύτερη θητεία του στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας εξασφάλισε ο Νίκος Αναστασιάδης επιτυγχάνοντας άνετη νίκη επί του Σταύρου Μαλά του ΑΚΕΛ. Στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο κ. Αναστασιάδης επικράτησε με 56% έναντι 44% του κ. Μαλά, κλείνοντας έτσι μια αρκετά έντονη προεκλογική περίοδο τους τελευταίους δύο μήνες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος συνεχάρη τηλεφωνικώς άμεσα τον κ. Αναστασιάδη, όπως και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η νέα θητεία του να συμβάλει καθοριστικά σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό και να εμπεδώσει την κοινή πορεία Ελλάδας-Κύπρου ως ευρωπαϊκού πυλώνα ασφαλείας και σταθερότητας στην περιοχή», ανέφερε στο τουίτερ ο κ. Τσίπρας. Στο ίδιο κοινωνικό δίκτυο ο κ. Μητσοτάκης γνωστοποίησε ότι συνεχάρη το κ. Αναστασιάδη, προσθέτοντας ότι «έβγαλε την Κύπρο από τα μνημόνια και έχει θέσει τις βάσεις για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό».

Ο κ. Αναστασιάδης δέχθηκε τα συγχαρητήρια και των αντιπάλων του. Ο κ. Μαλάς εξέφρασε, επίσης, τις ευχαριστίες του για τα κόμματα της Αριστεράς, αναφέροντας: «Αν και ποτέ δεν υπήρξα μέλος της Αριστεράς, θα κρατήσω για πάντα τη στήριξη αυτή».

Με τον κ. Αναστασιάδη επικοινώνησε και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, καθώς και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, όπως ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

«Μετά την ανανέωση της εντολής που πήρατε είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσετε να επιδιώκετε, με την ίδια ικανότητα όπως και κατά την πρώτη σας θητεία, τις πολιτικές που έχουν οδηγήσει την Κύπρο στον δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης.

Δράττομαι της ευκαιρίας να σας διαβεβαιώσω ότι είμαι έτοιμος όσο ποτέ να βοηθήσω στις προσπάθειές σας για τερματισμό της διαίρεσης του νησιού και για επίτευξη της επανένωσης της Κύπρου», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γιούνκερ. «Προσβλέπω στο να συνεχίσω να εργάζομαι μαζί σας στενά κατά τους επόμενους μήνες στην κοινή μας προσπάθεια να παραδώσουμε μια πιο ενωμένη, δυνατή και δημοκρατική Ενωση».

Τα συγχαρητήριά του μέσω Twitter έστειλε και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. «Η συντριπτική πλειοψηφία των Κυπρίων, όπως μαρτυρεί η ψήφος στους Αναστασιάδη - Μαλά, θέλουν να τελειώσει η κατοχή και να ξαναζήσουν μαζί Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης. Σημειώνεται, τέλος, ότι η προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, ο κ. Αναστασιάδης θα δεχθεί τα συγχαρητήρια του κοινού εκ του σύνεγγυς με την ευκαιρία της επανεκλογής του στο αξίωμα.


Πηγή: kathimerini.gr

25

Έντυπη

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text