Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Η Lamda Development πούλησε το κτίριο γραφείων Kronos αντί 6,5 εκατ. ευρώ

Η Lamda Development πούλησε το κτίριο γραφείων Kronos αντί 6,5 εκατ. ευρώ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η Lamda Development πούλησε το κτίριο γραφείων Kronos αντί 6,5 εκατ. ευρώ

Την πώληση του κτιρίου γραφείων Kronos Business Center στο Μαρούσι, αντί ποσού 6,5 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε χθες η Lamda Development. Αγοραστής του 80% του ακινήτου (περίπου 4.000 τ.μ., όσα δηλαδή ήλεγχε η Lamda), που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγ. Κωνσταντίνου 49 και Γράμμου, ήταν η Trastor ΑΕΕΑΠ. Το Kronos Business Center είναι ένα τριώροφο κτίριο γραφείων, συνολικής επιφάνειας 4.715,42 τ.μ., το οποίο είναι μισθωμένο στο σύνολό του σε πολυεθνικές εταιρείες όπως Procter & Gamble Hellas και Hyatt Regency. Οπως γνωστοποίησε με τη σειρά της και η Trastor, η αγορά του ακινήτου χρηματοδοτήθηκε από κεφάλαια που αντλήθηκαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης, αλλά και από τραπεζικό δανεισμό. Με βάση τις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις της Lamda Development, το Kronos είχε αποτιμηθεί στα 7 εκατ. ευρώ, ενώ προσφέρει ετήσια απόδοση της τάξεως του 9%.

Σύμφωνα με όσα είχε αναφέρει η «Κ», οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις και για το έτερο κτίριο γραφείων που διαθέτει ο όμιλος της Lamda Development στην Κηφισιά. Ο λόγος για το κτίριο Cecil, το πρώην ιστορικό ξενοδοχείο, το οποίο λειτουργεί από το 2002 ως πολυτελές συγκρότημα γραφείων, μισθωμένο σε εταιρείες σαν τον όμιλο Λασκαρίδη και τον όμιλο φιλοξενίας Santa Marina Resort & Villas. Το εν λόγω ακίνητο είναι επιφανείας 6.000 τ.μ. και σύμφωνα με τα τελευταίες οικονομικές καταστάσεις της Lamda Development αποτιμάται προς 13 εκατ. ευρώ, ενώ οι ετήσιες προσφερόμενες αποδόσεις είναι 8,8%. Η Lamda Development έχει πλέον ως στρατηγική στόχευσή της την έμφαση στην ελληνική αγορά και κυρίως τον κλάδο των εμπορικών κέντρων και ασφαλώς το έργο ανάπτυξης της έκτασης στο Ελληνικό. Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγους μήνες είχε ανακοινωθεί και η πώληση έκτασης στο Βελιγράδι αντί ποσού 25 εκατ. ευρώ, η οποία εξυπηρετούσε αυτήν ακριβώς τη στρατηγική.

Η επίτευξη κοινού τόπου μεταξύ της Lamda Development και της μεγαλομετόχου της Trastor, Varde Partners, δεν φαντάζει ως κάτι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς οι δύο πλευρές έχουν ήδη αναπτύξει συνεργασία μέσω της Lamda Malls, της θυγατρικής της Lamda στον κλάδο των εμπορικών κέντρων και ιδιοκτήτριας των τριών εμπορικών κέντρων The Mall Athens, Mediterranean Cosmos και Golden Hall. Σε αυτήν, η Varde Partners έχει αποκτήσει από τα μέσα του 2017 ποσοστό 31,7% έναντι ποσού 61,3 εκατ. ευρώ. Η εν λόγω συνεργασία σημαίνει επίσης ότι η Varde Partners επιθυμεί η Trastor να επικεντρωθεί σε άλλες κατηγορίες επενδύσεων, κυρίως γραφεία και εμπορικά καταστήματα σε προνομιακές θέσεις και λιγότερο εμπορικά κέντρα, για λόγους συνεργιών.

Πηγή : kathimerini.gr

25

Έντυπη

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text