Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Citi, Old Mutual: "Όαση ευκαιριών" οι τραπεζικές μετοχές, έρχεται υπεραπόδοση

Citi, Old Mutual: "Όαση ευκαιριών" οι τραπεζικές μετοχές, έρχεται υπεραπόδοση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Citi, Old Mutual: "Όαση ευκαιριών" οι τραπεζικές μετοχές, έρχεται υπεραπόδοση

Της Ελευθερίας Κούρταλη


Μπορεί η βίαιη διόρθωση των τελευταίων ημερών να ταρακούνησε τους επενδυτές, ωστόσο από την πρώτη ημέρα του sell-off αρκετοί αναλυτές υπογράμμισαν ότι αυτή η υποχώρηση δημιουργεί ευκαιρίες για τα μακροπρόθεσμα χαρτοφυλάκια. Έτσι, τόσο η Citigroup όσο και η Old Mutual Financial διαμηνύουν ότι πλέον έχει δημιουργηθεί μία μοναδική ευκαιρία στον τραπεζικό κλάδο.

Οι τράπεζες, οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και οι μετοχές του ασφαλιστικού κλάδου σημείωσαν από τις χειρότερες αποδόσεις στο sell-off των προηγούμενων ημερών, με τις τράπεζες της Ευρώπης να πλησιάζουν το χαμηλό δύο μηνών την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο, μεσοπρόθεσμα, ο τραπεζικός κλάδος θα έχει πολύ δυναμική πορεία, όπως εκτιμούν οι στρατηγικοί αναλυτές της Citi οι οποίοι τονίζουν ότι διατηρούν τη σύσταση overweight στο πλαίσιο της θετικής στάσης τους απέναντι στους κυκλικούς κλάδους. "Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα επωφελούνται από την αύξηση των επιτοκίων, τον πληθωρισμό και τις αγορές μετοχών και έτσι πρέπει να είναι σε θέση να απορροφήσουν την αυξανόμενη μεταβλητότητα", εκτιμούν.

Η αμερικάνικη τράπεζα επισημαίνει ότι οι βίαιες κινήσεις στις αγορές από την αρχή του μήνα αποτελούν μία διόρθωση και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν την αρχή της bear market των μετοχών. Με την αύξηση του πληθωρισμού και της μεταβλητότητας που εξακολουθεί να είναι η πρώτη σκέψη για τους επενδυτές, η Citi επικεντρώνεται στις τραπεζικές μετοχές λόγω της συσχέτισης τους με τα μέτρα πληθωρισμού και την αρνητική συσχέτιση με τον δείκτη μεταβλητότητας VIX.

Η Citi εκτιμά ότι μετοχές όπως η Credit Suisse, η L&G, η UBS, η AXA και η Unicredit θα έχουν πολύ καλή πορεία σε αυτό το περιβάλλον. Οι τράπεζες ήταν οι "ηγέτες" του φετινού ράλι, αλλά τώρα είναι 5% χαμηλότερα από την κορυφή του Ιανουαρίου, σημειώνει.

Σύμφωνα και με το Old Mutual Financials Contingent Capital Fund υπάρχει αυξανόμενη αισιοδοξία για τις τράπεζες, καθώς οι χρηματοπιστωτικές αγορές προετοιμάζονται για έναν κόσμο υψηλότερων αποδόσεων των ομολόγων και υψηλότερων επιτοκίων.  "Καθώς τα επιτόκια αρχίζουν να ομαλοποιούνται (και αυτό ακριβώς κάνουν) τα περιθώρια κερδών των τραπεζών θα πρέπει να αρχίσουν να ανακάμπτουν. Φυσικά, θα πρέπει να προσέχουμε τα επισφαλή δάνεια -οι υψηλότερες τιμές δανείων αναπόφευκτα θα οδηγήσουν σε υψηλότερα επίπεδα default, αλλά αυτός ο δυνητικός κίνδυνος δεν πρέπει να αντισταθμίζει τα οφέλη, εφόσον οι αυξήσεις των αποδόσεων των ομολόγων κινούνται σταθερά ανοδικά", όπως επισημαίνει.


Όπως τονίζει η Old Mutual οι τράπεζες αποτελούν μια "όαση ευκαιριών σε μια ταραχώδη αγορά".


Πηγή: capital.gr

25

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text