Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Μετά από 15νθήμερη διόρθωση -7,40%, ο ΓΔ σήμερα αντιδρά αδύναμα με μικρή άνοδο και μικρό τζίρο

Μετά από 15νθήμερη διόρθωση -7,40%, ο ΓΔ σήμερα αντιδρά αδύναμα με μικρή άνοδο και μικρό τζίρο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας εμπνέει η σημερινή (Τετ, 14/2) ανοδική αντίδραση της αγοράς καθώς το μέγεθος ανόδου του ΓΔ (+0,67%, στις 827 μονάδες στις 3.30 μμ) και το ύψος του τζίρου (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) είναι πολύ μικροί που σημαίνει ότι οι μεγάλοι «παίκτες» του ΧΑ είναι απρόθυμοι να εισέλθουν στα παρόντα επίπεδα των 820-830 μονάδων.

Θα αναπτύξουμε ελπίδες για άμεση επάνοδο της αγοράς στο ισχυρό ράλι του Δεκεμβρίου- Ιανουαρίου μόνον αν ο ΓΔ καταφέρει, πρώτον, να επανέλθει πάνω από την καθοδικά διασπασθείσα γραμμή λαιμού των 836 μονάδων και δεύτερον και κυριότερον, εάν ο ίδιος δείκτης ανακτήσει το μισό της 15νθήμερης διόρθωσης κλείνοντας πάνω από τις 850 μονάδες.

Όσο λοιπόν ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 850 μονάδων, εμείς θα είμαστε μεσοχρονίως απαισιόδοξοι.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

Μετοχές

Οι σχέση ανοδικών / καθοδικών μετοχών είναι αυτή τη στιγμή fifty-fifty, ενώ μόνον μια μετοχή, η ΕΕΕ, κερδίζει πάνω από +3% και μόνον μια, η ΙΝΤΚΑ, χάνει κάτω του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : κερδίζει τις εντυπώσεις η ΕΕΕ με μεγάλη άνοδο +4,20% και μεγάλους όγκους 83 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής, η μοναδική που ανακτά το 50% της δεκαπενθήμερης διόρθωσης. Όμως η ΕΕΕ είναι μια μετοχή που δεν κινούμε εμείς διότι τα backtestings των συστημάτων μας στα ιστορικά στοιχεία της μετοχής δεν είναι καθόλου ικανοποιητικά, πρόκειται για μια ατασική μετοχή.

Ποιες μετοχές διακρίνονται σήμερα, βάσει ποσοστιαίας ανόδου και όγκων, για την ανοδική τους δυναμική. Εκτός από την ΕΕΕ διακρίνουμε μόνον την ΛΑΜΔΑ (+1,40% με 125 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής). Όμως η ΛΑΜΔΑ, αλλά και όλες σχεδόν οι μετοχές, απέχει πολύ στο να δώσει σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων.

Στο αντίποδα, μετοχές που δακρίνονται για την καθοδική τους δυναμική θεωρούμε μόνον την νικήτρια (+50% από αρχές έτους μέχρι αρχές Φλεβάρη) ΕΛΧΑ  που χάνει -2,99% με 110 χιλ τεμάχια ή -10% από την κορυφή αρχών Φλεβάρη.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ : Αυτή τη στιγμή, 3.40 μμ, που ολοκληρώνεται το άρθρο και μέσα σε 2-3 λεπτά, ο ΓΔ καταβυθίστηκε από το +0,67% στο τρέχον -0,10%, γεγονός που επιβεβαιώνει την άποψη ότι οι μεγάλοι παίκτες δεν θέλουν να εμφανισθούν προς το παρόν για αγορές.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text