Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Καθοδικό πισωγύρισμα (throwback) κάνει σήμερα ο ΓΔ εγκαταλείποντας την πολιορκία των 850 μονάδων

Καθοδικό πισωγύρισμα (throwback) κάνει σήμερα ο ΓΔ εγκαταλείποντας την πολιορκία των 850 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν είναι ευχάριστη η σημερινή συνεδρίαση, Τρίτης, 20/2/2018, καθώς ο ΓΔ με μέτρια πτώση -1% (στις 837 μονάδες στις 3.40 μμ) και με μικρό συνολικό τζίρο (55 εκατ αναμενομένων στο κλείσιμο) σχηματίζει στο μεσοπρόθεσμο γράφημά του άλλη μια τοπική κορυφή, των 846 μονάδων, που βρίσκεται σε κατηφορική διάταξη με δύο προηγούμενες, των 886 και 850 μονάδων, κάνοντας με αυτό τον τρόπο πιο εμφανή την τρέχουσα μεσοπρόθεσμη καθοδική τάση.

Επίσης, ο ΓΔ αυτή τη στιγμή διασπά καθοδικά για δυο μονάδες  τη γραμμή του ΕΚΜΟ30 των 839 μονάδων δίδοντας μια ακόμη ένδειξη μεσοπρόθεσμης καθοδικής τάσης που σημαίνει ότι υφίσταται ενεργή καθοδική ορμή προς το χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών των 820 μονάδων.

Τα πράγματα σήμερα δυσκολεύουν και μόνον ένα ανοδικό «ρεπρίζ» με υπέρβαση των 850 μονάδων θα μπορούσε να ξαναφέρει στην αγορά την αισιοδοξία του διμήνου Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

Μετοχές

Καθαρά πτωτικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών να κινούνται αρνητικά και το ¼ θετικά ενώ δύο μετοχές, οι ΑΤΤ και ΜΠΕΛΑ, χάνουν περισσότερο του -3% σε σύγκριση με πάλι δυο μετοχές, τις ΛΑΜΔΑ και ΑΒΑΚΑ, που κερδίζουν πάνω από +3%.

Η μετοχή της ημέρας : Αναμφισβήτητα είναι η ΛΑΜΔΑ με την μεγαλύτερη άνοδο της ημέρας (+6,88% στα 7,15 ευρώ) και με μεγάλους όγκους 160 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμή πλησιάζοντας το πρόσφατο υψηλό έτους και 8ετίας των 7,40 ευρώ (ιστορικό μέγιστο στα 18 ευρώ το 2008). Αιτία της σημερινής ανόδου είναι η χθεσινή επίμονη απαίτηση της ΕΕ να προχωρήσει το έργο του Ελληνικού.

Νέα υψηλά έτους δεν πετυχαίνει σήμερα καμία μετοχή ενώ νέα χαμηλά έτους σημειώνουν οι, ΕΧΑΕ και η «ειδικών αναγκών» ΑΤΤ.

Συσσωρεύσεις (επιθετικές αγορές) διακρίνουμε σήμερα μόνον σε ΛΑΜΔΑ και ΑΒΑΞ, ενώ διανομές δεν διακρίνουμε σε καμία μετοχή, γεγονός παρηγορητικό.

Μετοχές που βρίσκονται κοντά στο να δώσουν σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης . Δεν είναι και λίγες, διακρίνουμε τις ΛΑΜΔΑ, ΦΡΛΚ, ΥΓΕΙΑ, ΤΕΝΕΡΓ, ΓΡΙΒ, ΕΕΕ και ΑΡΑΙΓ.

Μετοχές που βρίσκονται κοντά στο να δώσουν σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης. Διακρίνουμε μόνον την ΜΟΗ καθώς και τον σημαντικό δείκτη ΔΤΡ που πλησιάζει την γραμμή λαιμού των 900 μονάδων (τρέχουσα τιμή 910).


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ όπου θα δούμε αν ο ΓΔ θα έχει κλείσει πάνω ή κάτω από την γραμμή του ΕΚΜΟ30 των 839 μονάδων.

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text