Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διασπά σήμερα τον ΕΚΜΟ30 κινδυνεύοντας να καταπέσει στο χαμηλό 6 εβδομάδων των 820 μονάδων

Ο ΓΔ διασπά σήμερα τον ΕΚΜΟ30 κινδυνεύοντας να καταπέσει στο χαμηλό 6 εβδομάδων των 820 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν είναι ευχάριστη η σημερινή (Τετ, 21/2) συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μέτρια πτώση (-0,63% στις 836 μονάδες στις 3.40 μμ) και με μικρό τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) διασπά καθοδικά την γραμμή του Εκθετικού Κινητού Μέσου 30 ημερών) των 839 μονάδων μετατρέποντας την μεσοβραχυχρόνια τάση από ανοδική σε καθοδική και επίσης, κάνοντας πιο εμφανή την τελευταία τοπική κορυφή των 846 μονάδων που βρίσκεται σε κατηφορική διάταξη με δυο προηγούμενες, των 886 μονάδων της 1ης Φεβρουαρίου και των 850 μονάδων της 7ης του ιδίου μήνα, τονίζοντας έτσι την ύπαρξη ενεργής μεσοπρόθεσμης καθοδικής ορμής.

Η κατάσταση αυτή τη στιγμή στο ΧΑ είναι αβέβαιη και αμφίρροπη. Μόνον αν ο ΓΔ ανακτήσει τις 850 μονάδες θα δικαιολογηθούν ελπίδες για επαναφορά στην ανοδική τάση των αρχών του έτους και στην στόχευση των 900 μονάδων. Όσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 850 μονάδων, θα κινδυνεύουμε από καθοδική διάσπαση της σημαντικής στήριξης των 820 μονάδων που θα σημάνει περαιτέρω πτωτική ταλαιπωρία.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

Μετοχές

Πτωτικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών να κινούνται αρνητικά και το 1/3 θετικά αλλά καμία μετοχή δεν πιέζεται άσχημα, χειρότερα του -3%, σε αντίθεση με 4 μετοχές, τις ΝΗΡ, ΙΝΤΚΑ, ΙΝΛΟΤ και ΕΛΛΑΚΤ, που πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +6,66%.

Η μετοχή της ημέρας : Καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο, ούτε ακόμα και ο ΝΗΡ που καταγράφει  την μεγαλύτερη άνοδο +6,66% σε εμπορεύσιμη μετοχή καθώς η άνοδος αυτή σημειώνεται σε ενδιάμεσο μεταξύ υψηλού και χαμηλού 20 ημερών που σημαίνει ότι η μετοχή δεν δείχνει καθαρή ανοδική τάση ώστε να ωθηθεί ψηλότερα.

Εύσημα όμως τα δικαιούται σήμερα ο ΝΗΡ για την πρωτιά του στην άνοδο όπως εύσημα αξίζει και ο ΟΛΘ (+2% με 2500 κομμάτια τζίρου 75 χιλ ευρώ) που ξεπέρασε το ψυχολογικό επίπεδο των 30 ευρώ.

Μετοχές με τα πιο ελκυστικά γραφήματα με την έννοια ότι πλησιάζουν εμφανείς αντιστάσεις – υψηλά έτους : διακρίνουμε μόνον την ΤΕΝΕΡΓΑ και την  ΥΓΕΙΑ, μετοχές που θα μπουν στην λίστα υποψηφίων αγορών μας σε περίπτωση που ο ΓΔ ανακτήσει τις 850 μονάδες.

ΜΥΤΙΛ : Κερδίζει αυτή τη στιγμή +1,20% αλλά δεν μπορεί να ανακτήσει το ψυχολογικό επίπεδο των 10 ευρώ περιοριζόμενος στα 9,60.

ΛΑΜΔΑ : περιμέναμε σήμερα κάτι περισσότερο από το τρέχον +0,70% μετά την χθεσινή εκτίναξη +6% με 226 χιλ τεμάχια.

Νέα υψηλά / νέα χαμηλά έτους : Ο λόγος σήμερα είναι bearish αφού καμία μετοχή δεν σημειώνει νέα υψηλά 2018 σε σύγκριση με 6 μετοχές, τις ΟΠΑΠ, ΠΛΑΘ, ΑΔΜΗΕ, ΕΧΑΕ, ΑΤΤ και ΕΤΕ, που σημειώνουν νέα χαμηλά 2018.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ  όπου θα δούμε αν τελικά ο ΓΔ θα έχει κλείσει κάτω ή πάνω από την γραμμή του ΕΚΜΟ30 των 839 μονάδων.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text