Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κινείται σήμερα στην κόψη του ξυραφιού των 840 μονάδων

Ο ΓΔ κινείται σήμερα στην κόψη του ξυραφιού των 840 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Λέγοντας «κόψη του ξυραφιού» εννοούμε ότι με μια μικρή μεταβολή πέραν του ±0,80%,  μπορεί ο ΓΔ να δώσει έναυσμα για ανάπτυξη μεσοβραχυχρόνιας τάσης (προς την κατεύθυνση της αρχικής μεταβολής) η οποία να διευρυνθεί στη συνέχεια σε μεσοχρόνια και αυτή με την σειρά της σε μεσομακροχρόνια.

Ο ΓΔ σήμερα, Παρασκευή, 23/2, κινείται μεταξύ των 850 μονάδων (+0,50%) και των 838 (-0,80%) και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο μέσο της ενδοημερήσιας διακύμανσης, στις 843 μονάδες (-0,20%).  Ανοδική διάσπαση των 850 μονάδων πιθανόν να σηματοδοτήσει ένα ξεκίνημα προς το υψηλό Ιανουαρίου των 886 μονάδων ενώ, αντίθετα, καθοδική διάσπαση του κυλιόμενου πυθμένα των 838 μονάδων πιθανόν να σηματοδοτήσει μια καθίζηση προς τον  σημαντικότερο  πυθμένα – χαμηλό κλείσιμο 7 εβδομάδων των 820 μονάδων.

Το ανοδικό σενάριο τροφοδοτείται από την προχθεσινή αναβάθμιση από την Moodies του Ελληνικού Δημοσίου από CCC σε Β- και το καθοδικό σενάριο από την δυσκολία των διεθνών αγορών να ανακτήσουν την κορυφή Ιανουαρίου με την Ευρώπη να έχει ανακτήσει μόνον κατά μέσον όρο το ¼ της πρόσφατης διόρθωσης και τις ΗΠΑ κατά μέσον όρο το ½. 

Περιμένουμε λοιπόν το κλείσιμο της αγοράς.

Στρατηγική για το κλείσιμο 

Το κατά 45% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει πράξεις ακόμα και αν ο ΓΔ κλείσει έξω από το αναφερθέν εύρος των 850-838 μονάδων. 

Μετοχές 

Ενώ ο ΓΔ βρίσκεται αυτή τη στιγμή ουσιαστικά αμετάβλητος (-0,17%), τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών κινούνται αρνητικά και το 1/3 θετικά αλλά  μόνον μια μετοχή, ο ΝΗΡ σημειώνει μεγάλες σχετικά ζημιές, λίγο χειρότερες του -3%, και επίσης μια μετοχή, ο ΕΛΛΑΚΤ σημειώνει μεγάλα σχετικά κέρδη λίγο μεγαλύτερα του +3%. 

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε και πάλι την ΛΑΜΔΑ που σημειώνει αυτή τη στιγμή την δεύτερη μεγαλύτερη άνοδο εμπορεύσιμης μετοχής (+2,80%) με πολύ μεγάλους όγκους (240 χιλ τεμαχίων) πλησιάζοντας το υψηλό έτους των 7,40 ευρώ (τρέχουσα τιμή 7,35). Η αιτία του ράλι της ΛΑΜΔΑ είναι η κατόπιν πολιτικών πιέσεων χθεσινή έγκριση του έργου του Ελληνικού από την «ανεξάρτητη» αρχή του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σήμερα δίνουμε εύσημα στην ΤΕΝΕΡΓΑ, την μοναδική μετοχή σε νέα υψηλά έτους, που δεν διορθώνει μετά την χθεσινή ισχυρή ανοδική διάσπαση σημαντικής αντίστασης – σηματοδότριας αγορών και εκ δευτέρου στην ομοειδή ΑΝΕΜΟ που συνεχίζει σήμερα την άνοδο της χθεσινής συνεδρίασης. 

Αντίθετα, μας προβληματίζει η πτώση των ΦΦ και ΕΥΔΑΠ προς τα χαμηλά έτους. 

Πάνω από όλα μας ξενίζει η σημερινή πτώση των ΕΛΠΕ σε πείσμα της χθεσινής ανακοίνωσης εξαιρετικών αποτελεσμάτων 2017 (τζίρος ομίλου +20% , κέρδη +40% αλλά με επιβράδυνση κατά το τελευταίο τρίμηνο). Ερμηνεία της σημερινής πτώσης : ή υπάρχει κάποια σημαντική λεπτομέρεια στη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που αξιολόγησαν αρνητικά οι μεγάλοι ξένοι θεσμικοί ή να ολοκληρώνεται σήμερα το «buy the good rumor, sell the fact». 

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text