Αρχική | Πολιτική | Πολιτική - Ελλάδα | Σκοπιανό και τουρκική προκλητικότητα στο «ραντάρ» του Μαξίμου

Σκοπιανό και τουρκική προκλητικότητα στο «ραντάρ» του Μαξίμου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σκοπιανό και τουρκική προκλητικότητα στο «ραντάρ» του Μαξίμου

Ενώ οι διαβουλεύσεις για την τέταρτη αξιολόγηση αρχίζουν επίσημα σήμερα, με την έλευση των επικεφαλής των Θεσμών, η κυβέρνηση έχει στραμμένη την προσοχή της και στα μείζονα εθνικά ζητήματα, που βρίσκονται σε εξέλιξη. Αυτά αφορούν το Σκοπιανό και δη την επίλυση του ονομοτολογικού, καθώς και την τουρκική προκλητικότητα που εκδηλώνεται στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ.

Αναφορικά με το Σκοπιανό, το ελληνικό ΥΠΕΞ έχει συντάξει το Σύμφωνο», δηλαδή το πλαίσιο ιδεών και θέσεων που προτείνει η Αθήνα για την επίλυση του ονοματολογικού. Ο Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος σκοπεύει εντός των επόμενων ημερών να ταξιδέψει στα Σκόπια, έχει «παρουσιάσει» βασικά κομμάτια των ελληνικών προτάσεων, κατά τις συναντήσεις του με τον Σκοπιανό ομόλογό του και τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι το επόμενο διάστημα, θα υπάρξουν εξελίξεις στο Σκοπιανό και αναμένουν από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, να δείξει την απαιτούμενη καλή διάθεση και έμπρακτη βούληση για ουσιαστικό διάλογο, επί του Συμφώνου που θα καταθέσει επίσημα ο Νίκος Κοτζιάς.

Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθεί το Μαξίμου και τα όσα διαδραματίζονται στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ, με πρωταγωνίστρια την Τουρκία. Η Ελλάδα, κατά τη πρόσφατη άτυπη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στην οποία συμμετείχε ο Αλέξης Τσίπρας, έλαβε την υποστήριξη των Ευρωπαίων ηγετών, απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. Γεγονός που έφερε ικανοποίηση στο Μαξίμου, αλλά, βεβαίως, όχι εφησυχασμό, καθώς η Άγκυρα δεν φαίνεται διατεθειμένη να σταματήσει τις προκλήσεις.

Πηγή: sofokleousιn.gr

25

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text