Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Αδύναμος ο ΓΔ κινείται πέριξ των 840 μονάδων

Αδύναμος ο ΓΔ κινείται πέριξ των 840 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αινιγματική και ταυτόχρονα άτονη είναι σήμερα, Δευτ, 26/2, η αγορά με τον ΓΔ να σημειώνει αυτή τη στιγμή 4.10 μμ, μικρή πτώση -0,50% (στις 840 μονάδες) με πολύ μικρό τζίρο, 45 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο, ενώ στην Ευρώπη επικρατούν ήπιες ανοδικές τάσεις σε διαγραμματικές περιοχές ανάλογες του ΓΔ δηλαδή, σε περιοχές όπου έχει ανακτηθεί κατά μέσον όρο το 1/3 της βαθιάς απότομης διόρθωσης των αρχών Φεβρουαρίου.

Ο ΓΔ σήμερα κινείται ύποπτα στο στενό εύρος με άνω όριο τις 845 μονάδες και κάτω όριο τις 838 και αυτή τη στιγμή ακουμπά την γραμμή του ΕΚΜΟ30 των 840 μονάδων.

Όπως αναφέραμε καθ όλη την διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, τα κρίσιμα επίπεδα του ΓΔ είναι, από πάνω οι κορυφές των 850 μονάδων και από κάτω ο πυθμένας των 838 (το οποίο επίπεδο σήμερα προσέγγισε επικίνδυνα). Διάσπαση ενός εκ των δυο ορίων πιθανόν να σημάνει εκκίνηση τάσης προς την κατεύθυνση της διάσπασης (όμως, υπάρχει και μια πιθανότητα ψευδοδιάσπασης  με ανάπτυξη τάσης αντίθετα προς την  ψευδοδιάσπαση).

Προσέχουμε λοιπόν τα επίπεδα των 850 και 838 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις ακόμα κι αν διασπασθεί ένα από τα αναφερθέντα επίπεδα του ΓΔ, των 850 και 838 μονάδων.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς είναι σήμερα πιο πτωτικό από όσο δείχνει το -0,50% του ΓΔ καθώς τα ¾ των μετοχών κινούνται αρνητικά και το ¼ θετικά ενώ δυο μετοχές, οι ύδρευσης ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΠΣ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις κοντά στο -5% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να πετυχαίνει άνοδο άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο, ούτε και η ΜΟΗ που πετυχαίνει την μεγαλύτερη σημερινή άνοδο +2,20% καθόσον αυτή η μετοχή προσπαθεί με μετριότατο όγκο, 70 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής,  να ακυρώσει την  καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης που σημείωσε την Παρασκευή.

Δύο μετοχές διακρίνονται σήμερα για προδιάθεση να δώσουν σήμα αγορών με ανοδική διάσπαση κορυφής – υψηλού 2018, η ΕΕΕ και το ΠΛΑΙΣ.

Καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέα υψηλά ή νέα χαμηλά έτους 2018, πράγμα που σημαίνει ότι η μέχρι τούδε σημερινή συνεδρίαση είναι ατασική – αναμονής.

Συσσωρεύσεις / διανομές : καμία μετοχή δεν συσσωρεύεται (αγοράζεται επιθετικά) σήμερα ενώ διανέμεται η νικήτρια της περασμένης Παρασκευής, η ΤΕΝΕΡΓ (-1,35% μεε 150 χιλ τεμάχια) της οποίας η σημερινή τοπική καθοδική αναστροφή, για εμάς του trend followers, δεν αποτελεί σήμα πωλήσεων. Και επίσης διανέμεται η ΕΥΔΑΠ, διασπώντας καθοδικά μια ενδιάμεση στήριξη (σήμα ελάφρυνσης θέσεων για εμάς τους trend followers).


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ όπου θα δούμε αν ο ΓΔ θα έχει καταφέρει να μην διασπάσει καθοδικά τις 838 μονάδες.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text