Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ πιέζεται προς την σημαντική στήριξη – χαμηλό 6 εβδομάδων των 820 μονάδων

Ο ΓΔ πιέζεται προς την σημαντική στήριξη – χαμηλό 6 εβδομάδων των 820 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Άσχημη τροπή πήρε σήμερα (Τρίτη, 27/2) η αγορά με τον ΓΔ να σημειώνει μέτρια πτώση -0,80% (στις 830 μονάδες στις 3.35 μμ) με μικρό τζίρο (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με διαφοροποιήσεις στα ξένα χρηματιστήρια : αδυναμία στα ευρωπαϊκά  πού έχουν όρο ανακτήσει κατά μέσον το 1/3 της μεγάλης διόρθωσης αρχών Φεβρουαρίου και δύναμη στα αμερικανικά και αναπτυσσόμενων χωρών που έχουν ανακτήσει κατά μέσον όρο τα ¾ της αναφερθείσας διόρθωσης).

Ο ΓΔ σήμερα διασπά καθοδικά τον μέσον άξονα των 835 μονάδων του 20ήμερου οριζόντιου καναλιού των 820-850 μονάδων κάνοντας την μεσοπρόθεσμο εμφάνισή του να μοιάζει bearish που σημαίνει ότι ορμή προς τα κάτω.

Η ελπίδα μας σήμερα είναι να κλείσει ο ΓΔ πάνω από τις 835 μονάδες ώστε να μην χάσει την εικόνα ανάκαμψης που απέκτησε τις τελευταίες μέρες (όπου από τις 820 μονάδες προσέγγισε τις 845) και βέβαια να μην συμβεί το απευκταίο, να διασπασθεί καθοδικά  η σημαντική στήριξη των 820 μονάδων, πράγμα δύσκολο να γίνει σήμερα διότι χρειάζεται μεγάλη πτώση χειρότερη του -2%.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Μόνον 4 μετοχές, οι ΟΛΘ, ΣΑΡ, ΠΛΑΘ, ΑΛΦΑ, κινούνται αυτή τη στιγμή με θετικό πρόσημο ενώ από τις πτωτικές, οι ΚΟΥΕΣ και ΑΤΤ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις μεγαλύτερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης φαινόταν να είναι ο δευτερευούσης σημασίας ΟΛΘ με μεγάλη άνοδο +6% και μικρούς όγκους σε νέα υψηλά έτους. Δεν άργησε όμως να καμφθεί στο μέτριο τρέχον ποσοστό του +1,70%.

Τραπεζικές μετοχές : Χειροτερεύει η διαγραμματική τους κατάσταση. Ο ΔΤΡ σημειώνει αυτή τη στιγμή μικρή πτώση -0,50% η οποία αν διπλασιαστεί στο -1%, τότε θα σπάσει καθοδικά η σημαντική στήριξη – χαμηλό 30 ημερών των 900 μονάδων, γεγονός που μπορεί να πυροδοτήσει καθοδική τάση στις τραπεζικές μετοχές που με την σειρά τους θα παρασύρουν τον ΓΔ προς τις 820 και 800 μονάδες.

Συσσωρεύσεις / διανομές : Καθώς οι σημερινοί όγκοι είναι μικροί, καμία μετοχή δεν διακρίνουμε να διακινεί μεγάλο όγκο, με άνοδο ή κάθοδο τιμής.

Υψηλά / χαμηλά έτους : Καμία μετοχή δεν πετυχαίνει σήμερα νέα υψηλά 2018 ενώ νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος σημειώνουν οι, ΦΦ, ΑΔΜΗΕ, ΕΧΑΕ και ΑΤΤ. Η σχέση 0 /4 δείχνει ότι η τάση της γενικής αγοράς πάει προς καθοδική.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text