Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διασπά σήμερα καθοδικά την στήριξη των 820 μονάδων οδεύοντας πλέον προς το ψυχολογικό επίπεδο των 800 μονάδων

Ο ΓΔ διασπά σήμερα καθοδικά την στήριξη των 820 μονάδων οδεύοντας πλέον προς το ψυχολογικό επίπεδο των 800 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Πολύ δύσκολη μέρα περνάνε σήμερα (Παρ, 2/3) οι αγορασμένοι-longs (και πολύ ευχάριστη μέρα οι shorts) καθώς ο ΓΔ με μεγάλη πτώση -1,85% (στις 815 μονάδες στις 4.00 μμ) και με αυξημένους τζίρους (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) διασπά καθοδικά την σημαντική στήριξη – Χαμηλό κλείσιμο 40 ημερών των 820 μονάδων καθοδόν προς το στρογγυλό ψυχολογικό επίπεδο των 800 μονάδων όπου διέρχεται ο σοβαρός μεσομακροχρόνιος δείκτης ΑΚΜΟ200 (ο λεγόμενος διακοσάρης) ο οποίος αν διασπασθεί και αυτός καθοδικά, τότε θα είναι πιθανή μια πολύμηνη ταλαιπωρία προς τις 750 μονάδες ή και χαμηλότερα.

Αιτία του σημερινού πωλητικού χτυπήματος φέρεται να είναι η πρόθεση του προέδρου Τραμπ να επιβάλει εισαγωγικούς δασμούς σε προϊόντα σιδήρου και αλουμινίου, γεγονός που θα πλήξει το διεθνές εμπόριο και την ιδέα της παγκοσμιοποίησης. Ωστόσο, μερικοί αναλυτές θεωρούν την ανωτέρω αιτία σαν μια απλή αφορμή για μια ουσιαστική διόρθωση των υπερεπεκταμένων χρηματιστηρίων (DOW +66% από αρχές 2016, NASDAQ +75%, DAX +50%, ΓΔ +100%).

Η διαγραμματική εικόνα του ΓΔ είναι αυτή τη στιγμή χείριστη καθώς ο εν λόγω δείκτης σήμερα διασπά καθοδικά το ΧΚ40 ημερών των 820 μονάδων και ταυτόχρονα το «πωλητικό αγκίστρι» του προ 20ημέρου διασπασθέντος ΧΚ20 ημερών.

Κατόπιν των ανωτέρω :

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω από τις 820μονάδες το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 45% σε 33% πουλώντας ισοποσοστιαία τις μετοχές του.

Μετοχές

Καμία μετοχή δεν κινείται αυτή τη στιγμή θετικά ενώ 10 μετοχές, οι ΣΑΡ, ΑΤΤ, ΔΕΗ, ΙΑΣΩ, ΜΙΓ, ΕΛΛΑΚΤ, ΙΝΤΚΑ, ΛΑΜΔΑ, ΒΙΟ και ΑΒΑΞ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -7%.

Τις μεγαλύτερες πτώσεις υφίστανται οι μετοχές, όχι με κακά θεμελιακά στοιχεία, αλλά αυτές που κατά το τελευταίο δίμηνο σημείωσαν πολύ μεγάλες ανόδους όπως οι 10 αναφερθείσες.

Ο τζίρος είναι αυξημένος σε όλες σχεδόν τις μετοχές αλλά διανομές (ξεπουλήματα) διακρίνουμε στις, ΒΙΟ, ΔΕΗ, ΜΟΗ, ΕΛΠΕ, ΑΝΕΜΟ και ΜΥΤΙΛ.

Νέα χαμηλά 2018 σημειώνουν οι, ΕΤΕ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΕΥΑΠΣ, ΑΔΜΗΕ, ΦΦ και ΤΙΤΚ ενώ νέα υψηλά δεν σημειώνει καμία επιβεβαιώνοντας ότι βρισκόμαστε πλέον σε καθαρή bear market με σαφή ορμή προς τα κάτω.

Τέλος, ο τραπεζικός δείκτης ΔΤΡ με μεγάλη πτώση -2,10%, ολοκληρώνει σήμερα την χθεσινή οριακή καθοδική διάσπαση της έγκυρης στήριξης των 900 μονάδων (τρέχουσα τιμή 880 μονάδες).


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ ελπίζοντας σε ένα θαύμα, να κρατηθούν οι 820 μονάδες του ΓΔ.

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text