Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η 30ήμερη μέχρις στιγμής διόρθωση στο ΧΑ εξελίσσεται σε καθοδικά αγορά με τον ΓΔ να πλησιάζει τις 800 μονάδες

Η 30ήμερη μέχρις στιγμής διόρθωση στο ΧΑ εξελίσσεται σε καθοδικά αγορά με τον ΓΔ να πλησιάζει τις 800 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Χειρότερη της αναμενομένης εμφανίζεται σήμερα (Δευτ, 5/3) η αγορά με τον ΓΔ αντί να αντιδρά ανοδικά όπως περιμέναμε, να σημειώνει νέα πτώση -1,40% (στις 801 μονάδες στις 4.10 μμ) πλησιάζοντας σε απόσταση 1 μονάδας ή 0,10% το στρογγυλό ψυχολογικό επίπεδο των 800 μονάδων από όπου διέρχεται και ο σημαντικός μακροπρόθεσμος δείκτης ΑΚΜΟ200 ο οποίος αν διασπασθεί καθοδικά , θα είναι πιθανόν να πληγεί η ψυχολογία της αγοράς με μεταστροφή προς την απαισιοδοξία.

Ο σημερινός συνολικός τζίρος είναι μέτριος για την εποχή (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τα χτυπήματα που δέχτηκαν την Παρασκευή, που ήταν χειρότερα του ΧΑ, σήμερα αντιδρούν με σχετικά χλιαρότητα, με μέση άνοδο +0,50%.

Η διαγραμματική κατάσταση του ΓΔ είναι πολύ επικίνδυνη για ξέσπασμα bear market καθώς ο εν λόγω δείκτης την Παρασκευή διέσπασε καθοδικά την γραμμή λαιμού των 820 μονάδων του δίμηνου σχηματισμού κεφαλιού με ώμους και σήμερα δεν μπορεί να αντιδράσει.

Η πρώτη ελάχιστη αμυδρή ελπίδα επαναφοράς της bull market των αρχών 2018 θα επανερχόταν εάν ο ΓΔ ξαναπερνούσε πάνω από την γραμμή λαιμού των 820 μονάδων. Όσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 820 μονάδων, η καθοδική διάσπαση των 800 μονάδων θα είναι αναπόφευκτη.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 5/6 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το 1/6 ενώ 11 μετοχές, οι ΙΝΤΚΑ, ΑΒΑΞ, ΕΛΧΑ, ΑΤΤΜ ΣΕΝΕΡ, ΒΙΟ, ΛΑΜΔΑ, ΕΛΛΑΚΤ, ΕΛΠΕ, ΙΑΣΩ και ΜΟΗ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -5% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να ενισχύεται περισσότερο του +3%.

Στην σημερινή δύσκολη μέρα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε ποιες μετοχές έχουν το σθένος να αντιδράσουν ανοδικά και είναι :

Πρώτιστα το ΥΓΕΙΑ, η μετοχή του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας ή οποία με την σημερινή άνοδο +2,90% ξαναεμφανίζει πλευρικό γράφημα με δυνατότητα, αν ο ΓΔ κρατηθεί πάνω από τις 800 μονάδες, να δώσει σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση της άνω πλευράς των 74 λεπτών της οριζόντια ζώνης συναλλαγών (τρέχουσα τιμή 0,69).

Εκ δευτέρου μας κάνει θετική εντύπωση ο ΟΛΘ που προσπαθεί να ανακτήσει τα 30 ευρώ (τρέχουσα τιμή 29,40) ώστε να εμφανίζει καθαρά bullish όψη.

Και τρίτον, ο ΣΑΡ που με την δεύτερη μεγαλύτερη άνοδο της ημέρας, +2,11% προσπαθεί να ανακτήσει τα 15 ευρώ (τρέχουσα τιμή 14,55) ώστε να επαναφέρει την καθαρά bullish όψη του.

Δυστυχώς, σήμερα δέχονται σήματα πωλήσεων με καθοδικές διασπάσεις έγκυρων στηρίξεων οι, ΙΝΤΚΑ, ΙΞΝΛΟΤ, ΕΛΠΕ. ΛΑΜΔΑ,  ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

Ανάλογες καθοδικές διασπάσεις τείνουν να κάνουν οι, ΑΒΑΞ, ΒΙΟ και ΜΟΗ.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ ελπίζοντας να μην κλείσει ο ΓΔ κάτω από τις 800 μονάδες.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text