Αρχική | Πολιτική | Κοινωνία | Αυτοί που κήρυξαν τον πόλεμο στο πλαστικό

Αυτοί που κήρυξαν τον πόλεμο στο πλαστικό

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αυτοί που κήρυξαν τον πόλεμο στο πλαστικό

Εδώ και λίγες ημέρες κυκλοφορεί στο Facebook η φωτογραφία ενός λαχταριστού κέικ λεμόνι-φιστίκι Αιγίνης, που είναι περιχυμένο με γλάσο και πασπαλισμένο με φιστίκια. Συνοδεύεται από μια πολύ ενδιαφέρουσα ανακοίνωση: «Σε κάθε πελάτη που φέρνει το δικό του ποτήρι για τον καφέ στο “χέρι” (take-away) και δεν χρησιμοποιεί τα δικά μας χάρτινα ή πλαστικά,  κάνουμε δώρο ένα  γενναιόδωρο κομμάτι από τα χειροποίητα κι αγαπημένα σε όλους κέικ που φτιάχνουμε κάθε μέρα σε διάφορες γεύσεις».


Με αυτή την πρόκληση, το all-day-café-restaurant Αμαρυλλίς της Κηφισιάς προσπαθεί να συμβάλει στη μείωση της χρήσης του πλαστικού, που επιβαρύνει φρικτά το περιβάλλον μας, ελπίζοντας ότι η πρωτοβουλία που έχει αναλάβει «θα αγκαλιαστεί και από άλλες ομοειδείς επιχειρήσεις». Δεν ξέρω πόσες και ποιες επιχειρήσεις στη χώρα μας θα ήταν πρόθυμες να προχωρήσουν σε παρόμοιες δράσεις, το σίγουρο πάντως είναι, αν κρίνουμε από τα like και τα share, ότι το κοινό των social media την αγκάλιασε καθώς έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται την ανάγκη μείωσης του πλαστικού.

Την ίδια ώρα αλλού στην Ευρώπη εφαρμόζονται μέτρα πολύ μεγαλύτερης κλίμακας, που δείχνουν ότι ο πόλεμος κατά του πλαστικού έχει, ευτυχώς, αρχίσει. Μάλιστα το Άμστερνταμ αναδεικνύεται ηγέτης στην καταπολέμηση του πλαστικού χάρη σε δύο πολύ πρωτότυπες δράσεις: εδώ και μερικά χρόνια στα κανάλια της πόλης γίνονται τουρ με βάρκες για ψάρεμα πλαστικών σκουπιδιών ενώ πρόσφατα άρχισε να λειτουργεί και το πρώτο σούπερ μάρκετ με ειδικό τμήμα προϊόντων χωρίς πλαστική συσκευασία. Και η Βρετανία ακολουθεί, αφού τα μεγαλύτερα brand τσαγιού της χώρας αρχίζουν να χρησιμοποιούν φακελάκια από βιοδιασπώμενο υλικό φυτικής προέλευσης.

Δείτε την συνέχεια του άρθρου εδω


 


Πηγή: protagon.gr

25

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text