Αρχική | Πολιτική | Διεθνής Πολιτική | Γέμισε το Αιγαίο ξένα πολεμικά πλοία – Ή πως η Τουρκία ωφελεί τις ΗΠΑ

Γέμισε το Αιγαίο ξένα πολεμικά πλοία – Ή πως η Τουρκία ωφελεί τις ΗΠΑ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Γέμισε το Αιγαίο ξένα πολεμικά πλοία – Ή πως η Τουρκία ωφελεί τις ΗΠΑ

Η τουριστική βαριά και ίσως μοναδική βιομηχανία της Ελλάδας και της Κύπρου κινδυνεύει να δεχτεί βαρύ πλήγμα, εάν οι πολεμικοί στόλοι των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Ρωσίας και της Τουρκίας, παραμείνουν στο Αιγαίο ολόκληρο το καλοκαίρι για να …  προστατεύουν τα δικά τους συμφέροντα, στα δικά μας οικόπεδα.

Η κυβέρνηση παραμένει μουδιασμένη και δεν αντιδρά, αφού ο ερχομός του Αμερικανικού στόλου σε άσκηση με αυτόν του Ισραήλ, φαίνεται να λειτουργεί ως ανακούφιση ασφάλειας, έναντι της παρουσίας του Τουρκικού στόλου στην ΑΟΖ Κύπρου, αλλά και σε Καστελόριζο και ανοιχτά της Εύβοιας.  Με απλά λόγια η κίνηση της Τουρκίας να «καταλάβει» το Αιγαίο με απανωτές Navtex  – που διαρκεί εδώ και ένα μήνα – ωφελεί τις ΗΠΑ αφού έδωσε το δικαίωμα στον Αμερικανικό στόλο – με το πρόσχημα την προστασία της Exxon Mobil – να έρθει και να σουλατσάρει στο Αιγαίο, σαν εγγυητής της ασφάλειας της Ελλάδας, η οποία κυβερνάται από αριστερή κυβέρνηση που έχτισε το ηθικό της πλεονέκτημα με συνθήματα κατά των ιμπεριαλιστών.

Οι ΗΠΑ θέλουν να έχουν μόνιμα στο Αιγαίο ένα κομμάτι του στόλου τους, ειδικά τώρα που εξελίσσεται ο πόλεμος στη Συρία όπου συμμετέχει και η Ρωσία και έχει και αυτή στόλο στην περιοχή. Η ΑΟΖ Κύπρου με τους Τούρκους που δεν την αφήνουν να λειτουργήσει, έδωσε στους Αμερικανούς την ευκαιρία να διαθέτουν μεγάλη δύναμη στην περιοχή.

Έτσι λοιπόν οι μαύρες εκτιμήσεις που έκαναν πολλοί αναλυτές πριν την κρίση,  ότι η εκμετάλλευση των ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου, ουσιαστικά θα στρατιωτικοποιήσει μια από τις πιο όμορφες και ιδιαίτερα τουριστικές θάλασσες της γης, φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα και η κυβέρνηση των «Ναι σε Όλα» δεν δείχνει να μπορεί να κάνει κάτι για να το αποτρέψει. Ενδεικτικό και περίεργο περιστατικό της κατάστασης που επικρατεί στην κυβέρνηση, είναι και η χθεσινή πολύωρη επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κατά την οποία δεν συναντήθηκε με τον υπουργό Πάνο Καμμένο ή τον αναπληρωτή Φώτη Κουβέλη, αλλά με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ. !!!


Πηγή: greekmoney.gr

25

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text