Αρχική | Αναλυτές | Δημήτρης Δημόπουλος | Ο ΓΔ ανακτά σήμερα (Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2018) τις 800 μονάδες αλλά με μικρή ημερήσια άνοδο και πολύ μικρούς όγκους

Ο ΓΔ ανακτά σήμερα (Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2018) τις 800 μονάδες αλλά με μικρή ημερήσια άνοδο και πολύ μικρούς όγκους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ικανοποιεί η σημερινή ανοδική αντίδραση του ΓΔ καθώς το ποσοστό ανόδου του +0,50% (στις 802 μονάδες στις 3.10 μμ)είναι πολύ μικρή συγκρινόμενη με την προηγηθείσα μεγάλη 40ήμερη διόρθωση -10%και με τόσο μικρή άνοδο δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί αναστροφή της καθοδικής μεσοπρόθεσμης τάσης. Εξάλλου, ο σημερινός τζίρος είναι ελάχιστος (30 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) δείχνοντας απροθυμία των επενδυτών να επανακάμψουν  στην αγορά στα παρόντα επίπεδα των 800 μονάδων.

Όπως έχουμε αναφέρει στα σχόλια των τελευταίων 3 συνεδριάσεων, για να δικαιολογηθούν ελπίδες ανοδικής αναστροφής της τρέχουσας καθοδικής τάσης, δεν μας αρκεί η ανάκτηση των 800 μονάδων αλλά θα πρέπει ο ΓΔ να ανακτήσει το μισό του τελευταίου καθοδικού κύματος από τις 845 μονάδες στις 795 επανερχόμενος πάνω από τις 820 μονάδες.

 

Όσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 820 μονάδων, θα είναι πιθανή μια νέα κατάδυση αρκετά κάτω των 800 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 1/3 με μετοχές και 2/3 με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ 4 μετοχές, οι ΣΕΝΕΡ, ΒΙΟ, ΛΑΜΔΑ και ΝΗΡ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +4,50% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΕΛΛ, που χάνει λίγο χειρότερα του -3% (και αυτό λόγω αποκοπής του δικαιώματος στο μέρισμα 2017).

Το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι η ικανοποιητική άνοδος μερικών «καλών» μετοχών που είχαν πιεσθεί υπέρμετρα κατά την βύθιση των τελευταίων ημερών όπως των, ΣΕΝΕΡ, ΒΙΟ, ΛΑΜΔΑ, ΕΥΑΠΣ, ΣΑΡ, ΤΙΤΚ, ΕΛΧΑ, ΠΛΑΘ, ΕΥΡΩΒ και ΙΝΤΚΑ που κερδίζουν αυτή τη στιγμή από +1,50% έως +4,50%. Όμως οι σημερινοί όγκοι τους είναι μικρότεροι των όγκων των προηγηθησών πτωτικών ημερών.

Σήματα ελάφρυνσης θέσεων με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης δίνει σήμερα μόνον η ΟΛΘ.

Νέα χαμηλά έτους 2018 σημειώνουν αυτή τη στιγμή οι, ΦΦ, ΑΔΜΗΕ και ΜΟΗ ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει νέα υψηλά.

Αδυναμία δείχνουν σήμερα και οι τράπεζες με τον ΔΤΡ να κερδίζει μόνον +0,40% κινούμενος στην περιοχή των 850 μονάδων μη μπορώντας να επανέλθει πάνω από την σημαντική αντίσταση, πρώην στήριξη, των 900 μονάδων.


Σήμερα δεν θα μεταδοθεί μετασυνεδριακό σχόλιο. Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 3.00-4.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain TextΧρήσιμα σχετικά links