Αρχική | Οικονομία | Η κυβέρνηση βγάζει στο σφυρί καταπατημένα ακίνητα Δημοσίου

Η κυβέρνηση βγάζει στο σφυρί καταπατημένα ακίνητα Δημοσίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η κυβέρνηση βγάζει στο σφυρί καταπατημένα ακίνητα Δημοσίου

Σχέδιο που προβλέπει το δικαίωμα εξαγοράς καταπατημένων ακινήτων του Δημοσίου από όσους ιδιώτες τα κατέχουν αυθαίρετα εδώ και δεκαετίες σε όλη την Ελλάδα προωθεί η κυβέρνηση.

Το πακέτο των προτάσεων για τους όρους και τις προϋποθέσεις εξαγοράς καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου θα οικοδομηθεί με βάση παλαιότερα σχέδια προηγούμενων κυβερνήσεων που προβλέπουν την παροχή διευκολύνσεων προς τους ιδιώτες αυθαίρετους κατόχους των εκτάσεων ώστε να καταβάλουν προσιτά τιμήματα σε πολλές μηνιαίες ή διμηνιαίες δόσεις και με σημαντικού ύψους εκπτώσεις οι οποίες ειδικά στις περιπτώσεις εφάπαξ πληρωμής θα υπερβαίνουν το 50%.

Σκοπός μέσω αυτού του σχεδίου είναι η διασφάλιση πρόσθετων εσόδων για τον Κρατικό Προϋπολογισμό, δίνοντας ταυτόχρονα τέλος στις πολύχρονες δικαστικές διαμάχες που κοστίζουν χρόνο και χρήμα στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η καταπάτηση της ακίνητης περιουσίας που ανήκει στο Δημόσιο είναι τεράστια και ανεξέλεγκτη. Τα καταπατημένα ακίνητα του Δημοσίου έχουν ήδη καταγραφεί και ομαδοποιηθεί ανά περιφέρεια και έχει διαπιστωθεί ότι ανέρχονται σε 25.482 σε όλη την Ελλάδα.


 

Πηγή: reporter.gr

25

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text