Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί να κρατήσει τα ικανοποιητικά κέρδη της περασμένης εβδομάδας εξισορροπώντας σήμερα στις 830 μονάδες

Ο ΓΔ προσπαθεί να κρατήσει τα ικανοποιητικά κέρδη της περασμένης εβδομάδας εξισορροπώντας σήμερα στις 830 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ημέρα ανάπαυλας ή και ισορροπίας μεταξύ αγοραστών / πωλητών βλέπουμε την σημερινή (Τρίτη, 13.3) με τον ΓΔ να χάνει ελάχιστα -0,10% (στις 830 μονάδες στις 3.50 μμ) με μικρό τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με επίσης εξισορροπητικές τάσεις κοντά στα χαμηλά εξαμήνου στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο ΓΔ μετά το ικανοποιητικότατο 5νθήμερο ράλι ύψους +4,70%, τώρα χρειάζεται μια ανάπαυλα ή παγίωση των κερδών ώστε να χωνέψει σαν λογικά τα παρόντα επίπεδα των 830 μονάδων και να πάρει δυνάμεις για την ενδεχόμενη επίθεσή του κατά του υψηλού 20 ημερών των 446 μονάδων.

Η καλή μέχρις στιγμής σημερινή συνεδρίαση θα κατέληγε άσχημα μόνον αν ο ΓΔ έκλεινε κάτω του ΕΚΜΟ30 των 828 μονάδων (-0,50% από το χθεσινό κλείσιμο) με όγκο άνω των 60 εκατ διότι σε μια τέτοια περίπτωση θα είχε αφήσει πίσω του μια 3η κατερχόμενη κορυφή (μετά αυτήν των αρχών Φεβρουαρίου των 886 μονάδων και αυτήν των μέσων Φεβρουαρίου των 846 μονάδων) που θα επιβεβαίωνε ότι υπάρχει εδραιωμένη καθοδική μεσοπρόθεσμη τάση.

Όσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 828 μονάδες, εμείς θα τρέφουμε ουδέτερα αισθήματα για την αγορά, ούτε αισιόδοξα, ούτε απαισιόδοξα.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις. Θα έκανε αγορές μόνον εάν ο ΓΔ έσπαγε ανοδικά τον προστροφέα με άνοδο άνω του +1,50%.

Μετοχές

Στην σημερινή εξισορροπητική συνεδρίαση δεν βλέπουμε αξιόλογα περιστατικά σε μετοχές. Οι ανοδικές είναι λίγο περισσότερες των καθοδικών ενώ καμία μετοχή (εκτός της ανεκδιήγητης  ΑΤΤ (+6,20%)) δεν σημειώνει μεταβολή πέραν του ±3%.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου δίνει σήμερα η ΑΡΑΙΓ αλλά με μικρή μεταβολή +0,54% αυτή τη στιγμή και με μικρό όγκο 8,5 χιλ τεμαχίων μόνον.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα η αναφερθείσα ΑΡΑΙΓ και η νικήτρια ΤΕΝΕΡΓ που την θεωρούμε ακόμα αγοράσιμη.

Οι δύο εξαιρετικές κατ’ εμάς μετοχές, ΜΥΤΙΛ και ΣΑΡ προσπαθούν σήμερα με μικρές δυνάμεις (όγκο και ποσοστιαία άνοδο) να ανακτήσουν τα ψυχολογικά τους επίπεδα, ο ΜΥΤΙΛ τα 10 ευρώ και ο ΣΑΡ τα 15.

Η ΒΙΟ μας εκπλήσσει θετικά, σήμερα κερδίζει πάλι +2% συμπληρώνοντας 5νθήμερη εκτίναξη +10%. Εάν σπάσει την ενδιάμεση κορυφή των 3,68 ευρώ, τότε δίνει σήμα ενίσχυσης θέσεων (τρέχουσα τιμή 3,61).

Ο ΔΤΡ (Δείκτης Τραπεζών) χάνει αυτή τη στιγμή απειροελάχιστα -0,20% στις 891 μονάδες, παραμένοντας σχετικά κοντά στο σημαντικό επίπεδο στήριξης και ταυτόχρονα αντίστασης των 900 μονάδων.

Η ΜΟΗ μετά την χθεσινή μη-εντυπωσιακή ανακοίνωση κερδών 2017 (περίπου στο +5%) δεν έχει την δύναμη να επανέλθει πάνω από το ψυχολογικό όριο των 20 ευρώ. Αυτή τη στιγμή χάνει -1% , στα 19 ευρώ.

Τέλος, ο ΟΠΑΠ με μικρή άνοδο +0,40% προσπαθεί να κρατήσει κι αυτός το δικό του ψυχολογικό επίπεδο των 10 ευρώ , μετά την γεναριάτικη κορυφή των 11 ευρώ.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ ελπίζοντας να μην έχει κλείσει ο ΓΔ κάτω των 828 μονάδων (-0,50%).

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text